Haberler

İran'ın doğal gaz akışını kesmesi tüketiciyi etkileyecek mi? Bakanlıktan açıklama var

Güncelleme:

İran'da meydana gelen teknik arıza nedeniyle Türkiye'ye 10 gün boyunca gaz akışı durduruldu. Bunun üzerine sanayi tesislerinde doğal gaz tüketiminde kısıtlamaya gidildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ise olumsuz hava koşullarına rağmen, diğer tüketicilerin kısıtlamalardan etkilenmemesi için tüm önlemlerin alındığını açıkladı.

İran Milli Gaz Şirketi'nin (NIGC) teknik bir arızayı gerekçe göstererek Gürbulak giriş noktasından Türkiye'ye doğalgaz arzını 10 gün süreyle durdurduğu bildirildi.

BOTAŞ KESİNTİYİ DOĞRULADI

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) konuya ilişkin duyurusunda "Ülkemize Gürbulak Giriş Noktasından İran Milli Gaz Şirketi (NIGC) tarafından sağlanan doğalgazın teslimat basıncı ve miktarı 17 Ocak 2021 itibarıyla azalmaya başlamış ve doğalgaz alımı Günlük Kontrat Miktarının yaklaşık 1/3'ü seviyesine kadar düşmüştür" denildi.

Duyuruda, NIGC tarafından yapılan bildirimde teknik bir arıza gerekçe gösterilerek, doğalgaz arzının mücbir sebep nedeniyle 20.01.2022 tarihinden itibaren 10 gün süreyle yapılamayacağının bildirildiği ifade edildi.

"KESİNTİDEN VATANDAŞLARIN ETKİLENMEMESİ İÇİN ÖNLEMLER ALINDI"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ise, Türkiye'de Ağrı giriş noktasından sağlanan doğal gazın, İran tarafındaki doğal gaz iletim hattında meydana gelen bir arıza nedeniyle bugünden itibaren 10 gün süre ile yapılamayacağının bildirilmesi üzerine yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, arızanın daha kısa sürede giderilmesi için İran tarafıyla gerekli girişimlerde bulunulduğu ve konunun hassasiyetle takip edildiği belirtilerek, "Elektrik ve doğalgaz sistem dengesinin korunması amacıyla yüksek tüketimi olan sanayi tesisleri ve elektrik santralleri ile sınırlı olmak ve kesinti planları önceden bildirilmek suretiyle, doğalgaz ve buna bağlı olarak da elektrik tüketiminde kısıtlamalar yapılacaktır" ifadelerine yer verildi.

Ayrıca açıklamada, mevsim normallerinin altında seyreden olumsuz hava koşullarına rağmen diğer tüketicilerin kısıtlamalardan etkilenmemesi için tüm önlemlerin alındığı kaydedildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Gürbulak Türkiye Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500

Yorumlar (4)

Ahmet Kuzu:

Yani iranin kafasi atsa 1 ay gazi kapatsa...ulkeyi teslim alacak oyle mi ?????aferin akp Biri gazi keser isimiz biter Biri elektrigi keser isimuz biter Biri yakiti keser isimiz biter. Biri ambargo uygular isimiz biter Hani yerli ve milli idik....???akp?

9
5
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Etkileyip etkilemeyeceğini zaman gösterecek. Kış sertlesirse her yönden millet sıkıntıya girebilir. Ne hikmetse sınırimizin dışında kalan ülkeler petrolünden tut doğalgaza kadar her şeyi çıkarabiliyor bizde tık yok. Utanmasalar Allah duvar ördü diyecekler. Hani Akdeniz ve Karadeniz'de bulunmuştu ve ucacaktik. Aklın yolu bir ve ciddi işler yapmak lazım.

7
4
yanıtYanıtla
YOĞURTÇU :

Kardeşim bunların bulduğu gaz hava gazı , öyle buldukla ettikle olmaz bu işler , her şey 2023'e endekslenmiş, adam sana yol köprü yapıyo ,ee biz yaptık sonra ver parasını , sen bunları yapmakla mükellefsin millet seni niye seçti ? Almanya kilometrelerce otoban yapıyor araştır bakalım 1 kuruş para alıyor mu vatandaşından...

yanıt1
yanıt0
Naıl Nn:

Iranin fitrati bu zaten sasirdikmi?

7
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title