Haberler

Son dakika haberi | Adıyaman'da Kovid-19'la mücadele kararlılıkla sürdürülüyor

Güncelleme:

Gelen son dakika haberine göre Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede kentteki denetimlerin sonuç verdiğini ancak halen istedikleri noktada olmadıklarını belirterek mücadeleye kararlılıkla devam ettiklerini söyledi.

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede kentteki denetimlerin sonuç verdiğini ancak halen istedikleri noktada olmadıklarını belirterek mücadeleye kararlılıkla devam ettiklerini söyledi.

Salgının ilk gününden itibaren Sağlık Bakanlığının koordinasyonunda ve Adıyaman Valiliğinin öncülüğünde ciddi çalışmaların hayata geçirildiği kentte, vakaların artmaya başlamasıyla denetimler ve tedbirler en üst seviyeye çıkarıldı.

Vali Çuhadar, AA muhabirine, Türkiye'nin salgınla mücadelede çok önemli başarılar elde ettiğini söyledi. Kentte de mücadelenin etkin bir şekilde yapıldığını aktaran Çuhadar, "Filyasyon çalışmalarında 113 ekipte 244 sağlık elemanı görevlendirilmiş bulunmakta. Karantinada olan vatandaşları evlerinde denetlemek için 23 ekip ve 671 kişi görevlendirilmiş durumda. Ayrıca iş yerleri için 119 ekip 348 görevli şu anda sahada Kovid-19 tedbirlerini denetlemekle görevliler." dedi.

Denetimlerin artarak devam ettiğini ifade eden Çuhadar, şöyle konuştu:

"Denetimlerimiz sonuç veriyor ama istediğimiz noktada değiliz. İdari cezalar çok istediğimiz uygulama değil ama maalesef uygulamak zorundayız. Defalarca vatandaşlarımızı tedbirlere uymaya davet ediyoruz, genel olarak uyulduğunu gözlemliyoruz ama uymayan vatandaşlara da maalesef ceza kesmek zorundayız. Salgından itibaren şu ana kadar 9 bin 301 kişiye 9 milyon 458 bin 395 lira kesilmiştir. Ayrıca 14 kişi hakkında suç duyurusunda bulunduk. 9 iş yerine uyarı cezası verdik, 2 iş yeriyle ilgili de suç duyurusunda bulunduk."

Çuhadar, şu ana kadar toplamda 2 bin 455 evde karantina uygulandığını bildirerek karantina kurallarını ihlal edenlerin yaptırıma tabi tutulduğunu kaydetti. Kentte Kovid-19 tedbirleri arasında evde karantina uygulamasına başladıklarını belirten Çuhadar, "Tedbirleri almaya başladığımız ilk günden bu yana karantina altına alınan evlerimiz 2 bin 445'tir."

Hes Kodu kentte olumlu sonuçlar vermeye başladı

Vali Çuhadar, kentte kamu kurum ve kuruluşlarına girişlerde Hayat Eve Sığar (HES) kodu uygulamasını başlattıklarını anımsatarak bunun olumlu sonuçlarını gördüklerini dile getirdi. Kod uygulaması sayesinde karantina kararını ihlal edenlerin tespit edildiğini ifade eden Çuhadar, "HES kodu virüsün yayılmasını engelleyen bir uygulama." dedi.

Kentteki sağlık tesislerinin de iyi durumda olduğunun altını çizen Çuhadar, "Vaka sayısında istediğimiz seviyelerde maalesef değiliz, vatandaşlarımızdan talebim maske, mesafe ve hijyen kurallarının tamamını eksiksiz uygulamaları. Birlikte bunun üstesinden gelebiliriz, Adıyaman'ımızdan bu belayı defedebiliriz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Çuhadar Karantina HES kodu Adıyaman Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title