Haberler

KYK yurtlarına yedek başvurular ne zaman alınır? KYK yedek yurt sırası ne zaman gelir?

Güncelleme:

29 Ağustos ile 2 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen yurt yerleştirme sürecinin ilk aşaması tamamlandı. Başvurular 12 kamu kurumu tarafından dijital olarak analiz edildi ve sonuçlar ilan edildi. Peki, KYK yurtlarına yedek başvurular ne zaman alınır? KYK yedek yurt sırası ne zaman gelir?

. Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK yurt sonuçların adayların erişimine açıldığını açıkladı. Herhangi bir yurda yerleşen adaylar kayıt sürecine ve yurt yemeği ücretlerine ilişkin araştırmalara başladı. Peki,KYK yurtlarına yedek başvurular ne zaman alınır? KYK yedek yurt sırası ne zaman gelir?

KYK YURTLARINA YEDEK BAŞVURULAR NE ZAMAN ALINIR?

KYK yurt sonuçları açıklandığı için yedeklere kalan öğrencilerin yeniden başvuru yapmalarına gerek bulunmuyor.

Yurt yedek yerleştirmeler 18-21-25 Eylül Tarihlerinde yapıalcak.

Sonuçları https://www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvuru-sonucu-sorgulama linkinden takip edilmesi gerekiyor.

2023 KYK YEMEK ÜCRETLERİ NE KADAR?

Yurtlarımızda barınan öğrencilerin sağlıklı, dengeli ve ucuz beslenebilmeleri için lokanta-kantin hizmet yerleri bulunmaktadır. Yemeklerin fiyatı, piyasa fiyatları ortalamasının en az %35 oranında indirimli olup mutfak, depo, kullanılan araç gereçler ile malzemelerin kalitesi ve hijyen şartlarına uygunluğu yurt yöneticileri ve diyetisyenler tarafından devamlı kontrol edilmektedir. Öğrencilerimize yemekler çoktan seçmeli olarak verilmektedir.

Yurtlarımızda barınan öğrencilere yapılan günlük beslenme yardımı; 2022-2023 öğretim yılında yurtların açılış tarihinden itibaren sabah kahvaltısı yardımı 25,00 TL, akşam yemeği yardımı ise 50,00 TL olmak üzere toplam 75,00 TL olarak uygulanmaktadır.

Bakanlık yurtlarında yurt ücreti ve güvence bedeli alınmadan barındırılan öğrencilere, günlük 90,00 TL beslenme yardımı yapılmaktadır.

Osman Demir
Haberler.com - Gündem

Eylül Gündem Eğitim Yaşam Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Muş'ta 2 yaşındaki çocuk evin balkonundan düşerek hayatını kaybetti

Muş'ta 2 yaşındaki çocuk evin balkonundan düşerek hayatını kaybetti

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title