Haberler

Konya'da ki Uzak Kazasıyla İlgili Çarpıcı İddia, Uçaklar Düşürüldü mü

Güncelleme:

Emekli asker ve güvenlik uzmanı Mete Yarar, düşen F-4 uçaklarıyla ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu; "O kazalarda farklı konular var" dedi.

Konya'da düşen F-4 uçağında 2 askerimiz daha şehit oldu. Geçtiğimiz hafta da Malatya'da 2 F-4 tipi askeri uçak düşmüş 4 pilotumuz şehit olmuştu.

F-4 kazaları ile ilgili en çarpıcı yorum emekli asker ve güvenlik uzmanı Mete Yarar'dan geldi.

İlgili Haberler

"NEDEN HİÇBİRİSİ ATLAMA GİRİŞİMİNDE BULUNAMADI?"

CNN Türk canlı yayınına katılan Yarar çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Son üç kazada 6 pilotumuz da şehit oldu. Neden hiçbirisi atlama girişiminde bulunamadı." diye soran Mete Yarar "Bir tahminim var ama şu an paylaşamayacağım. O kazalarda farklı konular var." dedi.

DIŞ MÜDAHALE İHTİMALİ

Uçakların düşmesinden ziyade askerlerin fırlatma koltuklarını harekete geçiremediğine dikkat çeken Yarar, bir "dış müdahale" ihtimali üzerinde durdu.

DÜNYA BU UÇAKLARDAN ÇOKTAN VAZGEÇTİ

Dünya, "Fantom" adıyla da bilinen RF-4'lerden çoktan vazgeçti. ABD, uçakları 20 yıl önce envanterinden çıkardı. İsrail, İngiltere, İspanya ve Güney Kore de RF-4'leri hurdaya ayırdı. Türk Hava Kuvvetleri ise hâlâ kullanıyor. Bugüne kadar 13 RF-4 düştü, 14 pilot şehit oldu.

1974'TEN BU YANA KEŞİF AMACIYLA KULLANILIYOR

"Fantom" adıyla da bilinen RF-4'ler, Türk Hava Kuvvetleri tarafından 1974'ten bu yana keşif amacıyla kullanılıyor. Uçaklar burunlarında özel kamera taşıyor. RF-4'lerin 8'i ABD'den 46'sı Almanya'dan alındı. Almanya'dan gelen uçaklar Alman Hava Kuvvetleri'nce hizmetten çıkarılmıştı. Ömürlerini dolan uçaklardan 16'sı modernize edildi. RF-4'ler halen Eskişehir ve Malatya'daki filolarda görev yapıyor.

TOPLAM 13 TANE KALDI

Hava Kuvvetleri envanterinde toplam 13 RF-4 kaldı.

ABD, YENİ FÜZELERİN DENEME TAHTASI YAPTI

ABD'de 1996'da emekli edilen RF-4 Fantom savaş uçakları, insansız hava aracına dönüştürülüp pilotların atış eğitimlerinde uçan hedef olarak kullanılıyor. F-4 Fantom savaş uçakları, bu uçağı geliştiren ABD'de çoktan gözden düştü. ABD Hava Kuvvetleri, 1996 yılında emekli edilen F-4'lerden envanterinde kalan 254'ünü, Arizona'daki "Davis Monthan" ve New Mexico'daki Holloman hava üslerinde insansız uçan hedef olarak kullandı. İnsansız hava aracına (İHA) dönüştürülen Fantomlar, yeni füzelerin denenmesinde hedef oldu.

F-4'e daha önce sahip olan İsrail 2004, İngiltere 1992, İspanya 2002'de emekliye ayırırken, Güney Kore bu uçakları F-15 ile yeniledi. ABD McDonnell Douglas firması tarafından 1961 yılında üretilmeye başlanan avcı ve bombardıman uçağı olan F-4 Fantom uçakları ilk olarak Vietnam Savaşı'nda kullanılmıştı.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Malatya İsrail Konya Gündem Haberler

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

Bakmadan Geçme

YKS'ye kemerle girilir mi 2024? Danimarka Başbakanı kimdir, Mette Frederiksen sağlık durumu ne? Fenerbahçe başkan seçilmek için kaç oy lazım? Toplam kaç kişi oy kulllanacak? #129300 Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman, saat kaçta başlayacak? Hangi kanalda yayınlanacak? Fenerbahçe Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı ne zaman? Vedat Muriç Beşiktaş'a geliyor mu? Transferde son durum! 8 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 8 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 8 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
Sürpriz görüşmeyle ilgili Akşener cephesi sessizliğini bozdu: Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifi olursa değerlendirilir

Sürpriz görüşmeyle ilgili Akşener cephesi sessizliğini bozdu: Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifi olursa değerlendirilir

title