Haberler

Ayhan Bora Kaplan kimdir? Ankara'da göz altına alınan Ayhan Bora Kaplan olayı nedir?

Ayhan Bora Kaplan hakkında merak edilenler ve yaşadığı olaylar gündemde. Kaplan'ın kim olduğu ve hangi olaylara karıştığı merak konusu. Peki, Ayhan Bora Kaplan kimdir? Ayhan Bora Kaplan olayı nedir? İşte detaylar...

Ayhan Bora Kaplan olayı araştırılan konular arasında yer alıyor. Geçtiğimiz hafta Ankara'da yakalanan Ayhan Bora Kaplan kimdir, kaç yaşında, nereli soruları araştırılmaktadır. Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan olayı merak konusu oldu. Arama motorlarında Ayhan Bora Kaplan hakkında detaylar sorgulatılıyor. Peki, Ayhan Bora Kaplan kimdir? Ayhan Bora Kaplan olayı nedir? Detaylar haberimizde...

AYHAN BORA KAPLAN KİMDİR?

Ankara'da "Kaplan grubu" olarak bilinen yer altı dünyası isimlerinden (Ayhan) Bora Kaplan ve beraberindeki 42 kişi hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve suç örgütü üyeliği, nitelikli yağma, kasten yaralama, cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, beden bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı eziyet" suçlamalarından yürütülen soruşturmanın ayrıntıları ortaya çıkıyor. Ayrıca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Bora Kaplan hakkında 2018 yılında "2018/233611" dosya numarası ile soruşturma başlattığı, Kaplan grubunun emniyetin takibinde olduğu anlaşıldı.

AYHAN BORA KAPLAN OLAYI NEDİR?

Geçtiğimiz hafta Ankara'da nefes kesen bir operasyonla yakalanan suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'la ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Tutuklanan Kaplan'ın Esenboğa Havalimanı'na girerken içinde yakalandığı aracın zırhlı olduğu ve şahsın üzerinde namlusunda mermi bulunan silah taşıdığı öğrenildi. Kaplan, 7 Eylül günü savcının talimatı üzerine Ankara Emniyeti'nin operasyonu ile gözaltına alındı. Kaplan'ın Esenboğa Havalimanı'ndan Almanya Köln'e tek yön olarak aldığı bilet de emniyetin soruşturma dosyasına girerken; yakalandığında aracından sadece 50 bin euro, 800 dolar ve 10 bin 300 TL nakit para çıkmıştı. Kaplan'ın evinde yapılan arama sonucunda ise şunlar ele geçirildi:

  • "Açıklama kısmında 'Varlık barışına istinaden' yazılı Bora Kaplan adına ayrı ayrı düzenlenen 6 bin 933 dolar, 64 bin 400 euronun dekontu.
  • Yine Bora Kaplan adına düzenlenen 26 Mart 2020 tarihli 30 bin 731 lira, 31 bin lira ve 480 bin dolardan oluşan 3 ayrı dekont.
  • Bora Kaplan'ın alıcısı olduğu 35 bin euro, 900 bin lira ve 50 bin liradan oluşan senetler.
  • Kaplan'ın şirketi adına tapu senetleri de tespit edildi. 2 milyon lira, 1 milyon 488 bin lira, 1 milyon 107 bin lira, 6 milyon lira ve 125 bin liradan işlem bedelli tapu senetleri bulundu."
Haberler.com / Zehra Aygör - Gündem

Ankara 3.Sayfa Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title