Haberler

Sofya: İsrailli Milletvekilinden Bulgarları Şaşırtan Açıklama

İsrail'de İktidardaki Aşırı Milliyetçi Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Beni Elon, Filistinlilere Çağrıda Bulunarak, Bulgaristan'a veya Bosna'ya Göç Etmelerini İsteyerek, Filistin'den Bulgaristan veya Bosna'ya Göç Eden Ailelere 100 Bin Dolar Verilmesi Teklifini Getirdi.

İsrail'de iktidardaki aşırı milliyetçi Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Beni Elon, Filistinlilere çağrıda bulunarak, Bulgaristan'a veya Bosna'ya göç etmelerini isteyerek, Filistin'den Bulgaristan veya Bosna'ya göç eden ailelere 100 bin dolar verilmesi teklifini getirdi.

Bulgaristan veya Bosna gibi Filistinlileri kabul edecek çok sayıda ülkenin bulunduğunu belirten Elon, Haaretz gazetesine verdiği demecinde 100 bin dolarla bu ülkelere gideceklerin iyi karşılanacağını iddia etti. İsrailli milletvekili, Filistin bölgesindeki sığınmacı kamplarının ancak bu yöntemle boşaltılabileceğini ileri sürerek, "1 milyon Filistinli'nin 10 milyar dolar tutarındaki teklifi kabul etmesi durumunda nüfus sorununu çözeceğiz. Kaynak olarak da İsrail'in ABD ve Avrupa Birliği'nden aldığı yardımları kullanabiliriz" dedi.

Öte yandan Ariel Şaron hükümetinde Turizm Bakanı olan Beni Elon'un açıklamalarıyla ilgili Bulgaristan Dışişleri Bakan Yardımcısı Feim Çauşev, Elon'un iddialarının gülünç olduğunu belirtti. Konuyu yorumlamaya bile gerek olmadığını kaydeden Çauşev, ülkesinin, Ortadoğu'da barışın iki ülkenin de karşılıklı tavizleriyle elde edilebileceği görüşünde olduğunu vurguladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title