Haberler

Sobio Şampiyonları Nazilli'nin Gururu Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Düzenlenen Sosyal Bilimler Olimpiyatları'nda(sobio) Dört Ayrı Dalda Madalya Kazanan Nazilli Özel Aydınlık İlköğretim Okulu Öğrencileri, İlçe Kaymakamı Caner Yıldız'ı Ziyaret Etti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Sosyal Bilimler Olimpiyatları'nda(SOBİO) dört ayrı dalda madalya kazanan Nazilli Özel Aydınlık İlköğretim Okulu öğrencileri, İlçe Kaymakamı Caner Yıldız'ı ziyaret etti. Kaymakamlık Makamı'nda gerçekleşen ziyarete İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Nazilli Özel Aydınlık İlköğretim Okulu Müdürü Adil Özçetin, öğrencileri ve danışman öğretmenleri katıldı.

Ziyarette konuşan Okul Müdürü Adil Özçetin, öğrencilerin elde ettiği bu başarıdan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi. Bu başarıların artarak devam etmesi için okul idaresi ve öğretmenler olarak gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten Özçetin, "Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen olimpiyatlara Türkiye'nin 43 değişik ilinden 708 çalışma katıldı. Ön elemenin ardından finale kalan 319 ilköğretim okul öğrencisi forum, takdim, istatistik, proje ve sahne sanatları kategorilerinde mücadele etti. Yapılan değerlendirmeler sonucunda öğrencilerimizden İrem Nur Kaya forum kategorisinde ‘Yeni Sınav Sisteminin Değerlendirilmesi' adlı sunumuyla altın madalya, Esra Liya Özsoy da takdim kategorisinde ‘Ermeni Meselesi' adlı sunumuyla bronz madalya, Hüdai Ayçiçek ve Kerem Tülek ise proje kategorisinde ‘Klima Sularının Değerlendirilmesi' adlı projeleriyle bronz madalya kazandılar" dedi.

Başarıda emeği geçen öğretmen ve öğrencileri yürekten kutladığını ifade eden İlçe Kaymakamı Caner Yıldız da, bu başarıların ülke sınırlarını aşmasını yürekten arzuladıklarını dile getirdi. Okulun elde ettiği bu başarının Nazilli eğitim camiası için büyük gurur verici olduğunu kaydeden Yıldız, "Siz öğrencilerimizin proje yarışmalarında ürettiğiniz orijinal ve geleceğe yönelik çalışmaları ufkumuzu genişletmektedir. Geleceğimiz olan sizlerin ellerinden tutmak öğretmenlerimizin ve bizlerin en önemli işi olacaktır" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kendisine ziyarete gelen öğrencileri ve öğretmenleri kutlayan Kaymakam Yıldız, SOBİO'da bir altın ve 3 de bronz madalya elde eden Nazilli Özel Aydınlık İlköğretim Okulu öğrencilerini çeşitli hediyelerle ödüllendirdi. Yıldız, daha sonra kendisini ziyaret eden öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

(AS-MB-İK) 13.05.2008 16:19 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title