Haberler

Siyaset Akademisinin Son Dersi Başkan Şahin’den

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, AK Parti Tarafından 20 İlde Düzenlenen 10 Haftalık Siyaset Akademisinin Son Dersinde Bursa’nın Siyasetçi Adaylarıyla Bir Araya Geldi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, AK Parti tarafından 20 ilde düzenlenen 10 haftalık siyaset akademisinin son dersinde Bursa’nın siyasetçi adaylarıyla bir araya geldi.

Başkan Şahin, Siyaset Akademisi’nin Ankara, İzmir ve Diyarbakır’dan sonra Bursa’daki kursiyerlerle tecrübelerini paylaştı. "Yol arkadaşlarım" diyerek hitap ettiği siyaset akademisi öğrencilerine siyasi hayatında karşılaştığı zorlukları anlatan Şahin, “Türk siyasi hayatında ilk defa siyaset okulu adı altında yerel yönetimler akademisi açıldı ve sizler bu akademiden aldığınız eğitimle siyaset yapacaksınız. Bizler böyle eğitim almadan bu hizmet sevdası yoluna çıktık. O dönemde bizlere böyle bir eğitim imkanı sunulmadı. Ne mutlu ki ülkeyi yöneten AK Parti iktidarı şimdi bu imkanı sağlıyor. Partili partisiz herkese kapıyı açıyor. İşte siyasetin halka hizmet amacının en önemli göstergesi budur. Türkiye değişiyor, büyüyor. Dünya ile entegrasyonda, değişime ayak uydurmak lazım. Bunun için bilgi gerekiyor. Bilgi için de eğitim şart. Ben inanıyorum ki hepiniz 10 haftalık bu eğitim programı sonunda yetişmiş kadrolar olarak siyasete katkıda bulunacaksınız. Değişen Türkiye’ye bir imza da siz atacaksınız” diye konuştu.

İnsanoğlunun tarım toplumundan bilgi toplumuna uzanan yolda farklı yerleşim ve yönetim evrelerinden geçtiğini hatırlatan Başkan Şahin, küreselleşme çağında, bilgi ve teknolojinin gelişmesiyle dünyanın küçük bir köy haline geldiğinin altını çizdi. Şahin, artık ülkelerin değil kentlerin yarıştığını söyledi.

İnsan hakları, adalet, demokrasi, özgürlük, bağımsızlık ve kalkınmanın dünyanın ortak değerleri olduğuna işaret eden Başkan Şahin, kentlerin yarışının da bu değerler üzerinden yapıldığını vurguladı. Bugün yerel yönetimlerin sadece altyapı ve fen işleri gibi klasik belediyecilik anlayışıyla değil “insan” merkezli hizmet anlayışıyla, hayat kalitesini artırmak için çalıştıklarına dikkati çeken Şahin, deneme yanılma yöntemiyle hizmet verme döneminin gerilerde kaldığını, yerel yönetimlerin artık insanın hücresine kadar işleyen bir mekanizma durumuna geldiğini belirtti.

Bursa’daki yerel yönetim hizmetlerinden de söz eden Başkan Şahin, Bursa’nın medeniyetler beşiği, 7 bin yıllık geçmişi olan ve tarih boyunca cazibe merkezi olmuş bir kent olduğunu söyledi. Nüfusu hızla artan, yarım milyondan fazla aracın bulunduğu Bursa’nın her anlamda küresel değişikliklerden etkilenen bir şehir olduğunu ifade eden Başkan Şahin, “Biz göreve geldiğimizde, Bursa’nın birikmiş yığınla meselesi vardı. Zamanında alınmayan önlemler yüzünden adeta ufku daralmıştı.

4 yıllık süreçte bütçemizin büyük bölümünü yatırımlara ayırdık. Seçim beyannamemizde söz verdiklerimizin yüzde 90’ını gerçekleştirdik” dedi.

(MŞ) 12.04.2008 14:02 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title