Haberler

Sivasspor Lig Tarihine Geçti

Turkcell Süper Lig'in İlk Yarısını Lider Olarak Bitiren Sivasspor, Kocaelispor'dan Sonra, Ligde Geride Kalan 49 Sezonda '4 Büyüklerin' Dışında İlk Yarıyı Zirvede Tamamlayan 2. Anadolu Takımı Olarak Lig Tarihine Geçti.

Turkcell Süper Lig'in ilk yarısını lider olarak bitiren Sivas spor, Kocaeli spor'dan sonra, ligde geride kalan 49 sezonda ''4 büyüklerin'' dışında ilk yarıyı zirvede tamamlayan 2. Anadolu takımı olarak lig tarihine geçti.

Bu sezon ligde başarılı bir grafik çizen ve topladığı 37 puanla, aynı puana sahip olan Fenerbahçe'nin önünde averajla ligin ilk yarısını lider olarak tamamlayan Sivas spor, teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde 12 galibiyet, 1 beraberlik, 4 de mağlubiyet elde ederken, ''4 Büyükler'' olarak adlandırılan Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzon spor'u geride bıraktı.

1992-1993 sezonunda devreyi lider olarak tamamlayan Kocaeli spor, o sezon ligi topladığı 59 puanla 4. sırada tamamlamıştı.

Bülent Uygun, bir dönem formasını giyip daha sonra genel menajerliğini yürüttüğü Sivas spor'u, kuruluşundan bu yana ilk kez Süper Lig'in zirvesine taşıyan teknik adam olarak tarihe geçti.

Futbolculuk yaşamındaki başarısını teknik direktörlük yaşamında da sürdüren Uygun, bu başarısı ile Sivas spor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz'dan kulüp yönetimine, taraftarlardan spor otoritelerine kadar herkesin takdirini kazandı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title