Haberler

Sivas'ta Nevruz Kutlamaları

Sivas'ta Düzenlenen Nevruz Kutlamaları, Renkli Görüntülere Sahne Oldu.

Sivas'ta düzenlenen Nevruz kutlamaları, renkli görüntülere sahne oldu.

Nevruz Bayramı dolayısıyla Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Türk Bayraklarıyla donatılan alanda gerçekleşen programda konuşan Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, baharın gelişinin kutlandığı gün olan Nevruz'un anlamını ve önemini anlattı.

Halk oyunları ekiplerinin gösteri sunduğu programda, Sivas Demirciler Esnaf Odası tarafından temsili olarak demir dövme etkinliği gerçekleştirildi. Vali Yardımcıları İsmail Karadaş ve Kemal Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü temsili olarak demir dövdü. Bu sırada, "Nevruz" yazılı demir profillerin etrafına sarılan bezlerin yakılması ve konfetilerin atılması renkli görüntüler oluşturdu.

Daha sonra Karadaş, Avcı ve Pürlü tarafından yakılan Nevruz ateşinin üzerinden protokol üyeleri, basın mensupları ve vatandaşlar atladı. Bazı kişiler ise ateşin yüksekliğinden korkunca, atlamaya cesaret edemedi.

Protokol üyeleri, basın mensupları ve vatandaşlar, daha sonra izci öğrencilerin dağıttığı yumurtaları tokuşturdu. Program, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından katılımcılara ve vatandaşlara etli bulgur pilavı ve ayran ikram edilmesiyle sona erdi. Pilav ve ayran ikramına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Havanın kapalı olması nedeniyle yağış ihtimaline karşı Nevruz ateşinin yakılacağı bölümdeki odunların üzeri brandayla kapatılarak korunduğu gözlendi. Programın ardından Nevruz ateşi itfaiye görevlilerince söndürüldü

Programa, Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan ve diğer protokol üyeleri de katıldı.

- SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title