Haberler

Sivas: Sivas'ta Mevlana Tasavvuf Kültürü ve Sema Derneği Kuruldu

- Yeni Kurulan Sivas Mevlana Tasavvuf Kültürü ve Sema Derneği, Hizmete Başladı.

- Yeni kurulan Sivas Mevlana Tasavvuf Kültürü ve Sema Derneği, hizmete başladı.

Derneğin kuruluşu ve amaçları hakkında bir açıklama yapan Sivas Mevlana Tasavvuf Kültürü ve Sema Derneği kurucu üyeleri emekli sanatçı Şemsi Yılmaz Susamış, tüccar Adnan Meral, Muhittin Erdayı, Abdurrahman Köse, Safi Uğur Göze, gazeteci Selahattin Çerik ve Mehmet Bağtaş, derneğin Mevlana Tasavvuf Kültürü ve Sivas'ın tanıtımında önemli ve farklı bir görevi üstlenmiş olacaklarını söylediler.

Derneğin kurulması ile birlikte yapacakları çalışmaları da tüzükte belirttiklerini söyleyen derneğin en yaşlı üyesi Şemsi Yılmaz Susamış, "İlk olarak faaliyetlerimizin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesi için araştırmalar yapacağız. Sonra sırası ile kurs, seminer, konferans ve panel gibi eğitim çalışmaları düzenleyeceğiz. Yapılan çalışmalar ve araştırmaları gerçekleştirmek için gerekli olan her türlü bilgi, belge ve doküman ve yayınları temin ederek, dokümantasyon merkezi oluşturup, çalışmalarımızı duyurmak için gazete, dergi, kitap gibi yayınlar ile üyelerine dağıtmak üzere çalışma ve bilgilendirme bültenleri çıkaracağız" dedi.

Çalışma ve etkinliklerin sadece Sivas'la sınırlı kalmayacağını da sözlerine ekleyen Susamış, "Uluslararası faaliyetlerde bulunarak, yurt dışındaki dernek veya kuruluşlara üye olacağız. Bu kuruluşlarla proje bazında ortak çalışmalar ve yardımlaşmalarda bulunacağız. İhtiyaç duyulduğu takdirde Türk Müziği, Hazreti Mevlana ve Sema konusunda eğitim amacıyla kurs açarak eleman yetiştireceğiz. Ulusumuzu en iyi şekilde temsil etmek ve tanıtmak amacıyla yurtiçi ve yurtdışı konserler verip, sema gösterileri yapacağız" diye konuştu.

(İG-ŞA-ŞA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title