Haberler

Sivas - Şener, Tatlı Dağıttı, Siyasetçileri Eleştirdi 'Şener Faytona Bindi, 100 Kurbanı Bağışladı' Haberine Ek

Türkiye Partisi Lideri Şener, İl Başkanı Ahmet Kuzu Tarafından Yaptırılan Stüdyo Evlerinin Açılış Törenine Katıldı. Şener Törende Yaptığı Konuşmada Siyasetçilerin Referandum Kampanyalarını Eleştirerek, "genellikle Siyasi Partilerin Trafiğinde 12 Eylül Tarihinde Yapılacak Anayasa Oylaması Var. Türkiye Bu Vesile ile de İkiye Ayrılmış Vaziyette. Evetçiler ve Hayırcılar. Kampanyalar Devam Ediyor. Biz Böyle Bir Kampanya İçin Burada Değiliz. Biz İnsanlarımızla Bu Mübarek Ramazan Ayında Kendi İnsanlarımızla Beraber Olmak İçin Buradayız. Siyasetçi Halkın Arasında Olur. Onların Sorunlarını Dinler Kucaklaşır. Bizde Bunlar İçin Buradayız. "dedi.

Türkiye Partisi Lideri Şener, İl Başkanı Ahmet Kuzu tarafından yaptırılan stüdyo evlerinin açılış törenine katıldı. Şener törende yaptığı konuşmada siyasetçilerin referandum kampanyalarını eleştirerek, "Genellikle siyasi partilerin trafiğinde 12 Eylül tarihinde yapılacak anayasa oylaması var. Türkiye bu vesile ile de ikiye ayrılmış vaziyette. Evetçiler ve hayırcılar. Kampanyalar devam ediyor. Biz böyle bir kampanya için burada değiliz. Biz insanlarımızla bu mübarek ramazan ayında kendi insanlarımızla beraber olmak için buradayız. Siyasetçi halkın arasında olur. Onların sorunlarını dinler kucaklaşır. Bizde bunlar için buradayız. "dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyaset üslubunu doğru bulmadığını belirten Şener Başbakan Erdoğan'ın siyaset yönteminde temiz düşünce ve nezih sözün bulunmadığını söyledi. Vatandaşlara şiddeti tahrik edenlere ve ayrıştırmayı ortaya çıkaranlara oy vermemelerini tavsiye eden Şener, "Başta başbakan olmak üzere şiddeti tahrik edenlere, ayrıştırmayı derinleştirenlere bunu tarz olarak benimseyenlere oy vermeyin. Bölgemiz ateş çemberi. Terör tavan yapmış. İçerideki siyaset tarzı dışarıdakilerin isteklerine uygun hale gelmiş." dedi. Kuran'dan da güzel sözler üzerine örnekler veren Şener, "Peki bu genel başkanlara ne oluyor. Biri ülkeyi bir yana çekiyor, diğeri bir yana çekiyor. Memleketi kutuplara ayırarak parçalamaya çalışıyor. Biri birine diyorki şerefsiz, öbürüde diyorki kalpazan. Biri diğerine diyorki sen işçi çocuğusun. Diğeri diyor sen memur çocuğusun. Biri birine diyor ki boy önemli öbürü diyor soy önemli. Dünyanın neresinde böyle bir siyaset var. Bunların derdi ülke isterse batsın önemli olan kendi çıkarları. Bu ayrıştırma ülkeye zarar veriyor. "dedi.

Bir siyasi partinin ülkeye zarar vermeyi yöntem haline getirmişse vatandaşa düşen görevin onu kulağından tutup iktidardan alıp aşağı atmak olduğunu söyleyen Şener anayasa değişikliği ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Anayasa değişikliğine ve referanduma çok fazla anlam yüklememek gerektiğini belirteren Şener, şöyle bitirdi:

"Bu anayasa paketinde iktidarın iddia ettiği derecede anlamları yüklemek mümkün değil. Muhalefetin söylediği anlamları da yüklemek mümkün değil. Ne evetçilerin ne de hayırcıların söyledikleri doğrudur. Abartarak olmayan şeyleri pakette varmış gibi sürdürülen bu kampanya doğru değildir. 12 Eylül anayasasını değiştirecekmiş bu paket. Yalan. Bu değişiklik yapılsada anayasa 12 Eylül anayasası olmaya devam edecektir. Hatta maksat kavga etmek değilde anayasayı değiştirmek olsaydı mecliste bundan daha köklü bir değişiklik yapılabilirdi. Bunlar meydanlara döküldüler ya bunların amacı iş yapmak değil. Kavga edelimde ne olursa olsun başka bir anlamı yok. Onun için bu paketi küçük bir adım diye onayladık. Yükleyeceğimiz anlam sadece küçük bir adım. Başka anlam yükleyerek kampanyaya gerek duymadık."

TP Lideri Şener konuşmasının ardından İl Başkanı Ahmet kuzu tarafından yaptırılan sütüdyo evlerin açılışını gerçekleştirdi. Şener daha sonra da parti kadın kolları tarafından yapılan lokma tatlılarını ve ramazan pidelerini vatandaşlara dağıtmak üzere kent meydanına geçti. Şener vatandaşlara 1200 ramazan pidesi ve lokma tatlı dağıttı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title