Haberler

Sivas Olaylarının 15. Yıldönümü

Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı (Hbvakv) Sivas Şube Başkanı Ebubekir Işık, Herkesi Sivas Olaylarını Kınamaya ve Ölenleri Anmaya Davet Etti.

Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV) Sivas Şube Başkanı Ebubekir Işık, herkesi Sivas olaylarını kınamaya ve ölenleri anmaya davet etti.

Vakıf binasında bir basın açıklaması yapan Işık, 1993 yılında Madımak Oteli yangını ve çıkan olaylarda ölen 37 kişiyi anacaklarını söyledi. Yangının çıkmasından sonra yetkililerin müdahale etmekte geciktiğini iddia eden Işık, "Güvenlik güçleri olaylara müdahale etmekten uzak kalmıştır. Bu utanç verici gelişmenin sonucunda aralarında sanatçılarımızın, şairlerimizin, semahçılarımızın ve düşünürlerimizin bulunduğu 37 canımız yakılarak katledilmiştir. Bugün canları saygıyla anarken, insanlıktan nasibini almayan failleri nefretle kınıyoruz" dedi.

2 Temmuz 2008 Çarşamba günü yapılacak 15. yıldönümü anma etkinliğine herkesi davet eden Işık, "Canileri lanetlemek ve Sivas'ın birliği, dirliği, kardeşliğini göstermek, misafirperverliğimize kara leke sürdürmemek için el ele, gönül gönüle 2 Temmuz'da Madımak Oteli önünde olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

(İG-MSA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title