Haberler

Sivas 5'te 5 Yapacağız

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz Cem Vakfı'nda katıldığı iftar programının ardından AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı'nın kentteki bir düğün salonunda düzenlediği 'Üyelerimizle buluşuyoruz' isimli programa katıldı.

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz Cem Vakfı'nda katıldığı iftar programının ardından AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı'nın kentteki bir düğün salonunda düzenlediği 'Üyelerimizle buluşuyoruz' isimli programa katıldı. Programa Yılmaz'ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Selim Dursun, milletvekili adayları ile yaklaşık bin 500 partili katıldı. Programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki 1 Kasım seçimlerinin önemine değinerek, "Etrafımızdaki İslam alemine bir bakın, yanıyor adeta. Etrafımız ateş çemberi. 7 ülke idare edilemez durumda. Gazze'de insanlar ağlıyor. Myanmar'da çocukları katlediyorlar. Dünyanın dört bir tarafında birçok garip Müslüman ağlamaya devam ediyor. Uğraşmalıyız, didinmeliyiz ki iktidar olup önce güçlü olmalıyız sonra da etrafımızdaki bütün coğrafyaya ışık saçmalıyız. Sizler şu kalan 8 gün içerisinde ne olur başınızı dik tutarak yaptıklarımızı anlatın. Türkiye'de hakikaten çok işler yaptık. Ekonomide iyi işler yaptık. Sağlıkta iyi işler yaptık. Eğitimde iyi işler yaptık. Havayolunda, karayolunda aklınıza gelebilecek her alanda çok iyi işler yaptık. Türkiye'nin belki de 80 yıllık demokrasi mücadelesinde milletin başına bela olan vesayet rejiminin çökertilmesinde en önemli aktör bizlerdik. İnşallah sizlerin desteğiyle, oylarıyla 1 Kasım'da yeniden tek başımıza iktidar oluruz" dedi.

"5'TE 5 YAPACAĞIZ"

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ise, her partilinin kendisi ve milletvekili adayları gibi çalışmasını isteyerek şöyle dedi:

"İnşallah 5'te 5 yapacağız. Bakın 5 yıldır Sivas'tayım, hiç bu kadar heyecanlı başka bir toplantı görmedim. Niye? Güzel kardeşlerim siz ülkenize sahip çıkıyorsunuz. Türkiye'ye sahip çıkıyorsunuz, Sivas'a sahip çıkıyorsunuz. Bu seçimin milletvekilliği seçimi olmadığını, bu seçimin Türkiye'nin seçimi olduğunu ve Türkiye'nin sahibinin de sizler olduğunu gösteriyorsunuz."

AK PARTİ'NİN SEÇİM VAATLERİNİ ANLATTI

Eskiden baş örtüsü yasağı olduğunu, o şekilde okula girilmediğini ve kamuda çalışılmadığını ifade eden Yılmaz şunları söyledi:

"Milletvekilini seçer meclise gönderirdin ama orada birileri kendilerini devletin sahibi olarak görür senin gönderdiklerini almazdı. Ne hakla, orası senin babanın malı mı? Orası milletin yeri, milletin meclisi. Millet kimi gönderirse o oraya gider. Ama geçmişte böyle olmadı. Neden? Korktular, kendi vehimlerinden korktular. Bunu devlete bir vehim sandılar, tehdit sandılar. Oysa şimdi kaç tane başörtülü milletvekilimiz var bilmiyoruz. Niye? Biz hayati normalleştirdik."

Daha sonra eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki farkları anlatan Yılmaz, AK Parti'nin seçim vaatlerini anlatarak şöyle konuştu:

"Esnek çalışma biçimlerini geliştirerek özellikle gençlerin istihdamının önünü açacağız. Lise veya üniversite mezunu gençlerimize 2 yıllık ücretsiz sağlık hizmeti vereceğiz. Gençlerimeze ücretsiz internet erişimi sağlayacağız. Tüm işçi ve bağ-kur emeklilerimize önümüzdeki dönemde bin 200 lira ek ödeme yapacağız. Önümüzdeki yıl için asgari ücreti bin 300 liraya çıkaracağız. Çıkarma teklifinde bulunacağız."

"1 KASIM, TÜRKİYE'Yİ EHLİ İNSANLARA TESLİM ETME GÜNÜ"

1 Kasım seçimlerinin öneminede değinen Yılmaz şöyle dedi: "Anadolu kıtası büyüklüğündeki dava taşını gediğe koymak lazım, gediğe koymak için insana ihtiyaç var. Kim var diye sorulduğunda sağına, soluna bakmadan fert fert her birisi 'ben varım ve benim olduğum yerde başka hiç kimse yoktur' diyecek ve Anadolu kıtası büyüklüğündeki dava taşını gediğine koyacak. Ne zaman? 1 Kasım'da. 1 Kasım inşallah Türkiye'yi ehli insanlara teslim etme günü, 1 Kasım inşallah yeni Türkiye'nin kapısını açma günü, 1 Kasım inşallah Türkiye'yi özgür, bağımsız, kalkınmış ve dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri yapma günü. Biz bunları yapar mıyız? Yaparız. Allah'a hamdolsun biz bu öz güveni kazandık. Bu öz güvende parayla satın alınmaz. Çünkü bizim bir geçmişimiz var. Bir tarihimiz var, bir birikimimiz var. Bundan dolayı yaparız diyoruz"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ak Parti Türkiye Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title