Haberler

Şırnak'ta Teröre Hayır Yürüyüşü

Şırnak'ın Cizre İlçesine Bağlı Akçay Köyünde Terör Örgütü PKK'yı Lanetleyen Yüzlerce Kişi Ellerinde Bayraklarla Yürüyüş Yaptı.

Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı Akçay köyünde terör örgütü PKK'yı lanetleyen yüzlerce kişi ellerinde bayraklarla yürüyüş yaptı.

Akçay köyünde toplanan çok sayıda vatandaş, şehitler için mevlit okutulmasının ardından Türk bayrakları, terörü lanetleyen döviz ve pankartlarla köy okuluna kadar yürüdü. Burada davul zurna eşliğinde halay çeken vatandaşlar, "Türk-Kürt kardeştir PKK kalleştir", "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı. Toplanan kalabalığa bir konuşma yapan ve 1992 yılında Güleşli köyünde şehit olan korucu İsmail Birlik'in kardeşi Mehmet Emin Birlik, "Buradan başbakanımıza sesleniyorum. PKK varsa

mecliste var. Köylerde katliam yapan, okulları yakan, silah zoruyla dağa kaçırdığı gençleri vatanına ve milletine karşı kullanan bebek katilleri, bizim temsilcilerimiz olamaz. Onlara değil temsil etme hakkını, kibrit çöpümü bile vermem" dedi.

ŞEHİT OLMAYA HAZIRIM

9 Haziran 2007'de Güçlükonak ilçesinde teröristlerce mayın patlatılması sonucu şehit olan Piyade Yarbay Melih Gülova, Piyade Binbaşı Ramazan Armutçuoğlu, Piyade Er Hasan Güreşen ile birlikte ağabeyi İsmail Birlik'in adı okunurken topluluk "burada" diye karşılık verdi. Köylüler "Hepimiz askeriz PKK'ya yeteriz" diye slogan attılar.

Fındıklı Belediye Başkanı'nın oğlu Mehmet Emin Ocak ise terör örgütü yüzünden evlerinden ve köylerinden olduklarını belirterek şöyle konuştu: "Bayraklarına ve vatanlarına haince baktıkları için onlara hakettikleri cezayı vereceğiz. Binlerce yıldır burada yaşıyoruz, yaşamaya devam edeceğiz. Her zaman devletimizin yanında olduk, hep olacağız. Devletimiz ve askerimizle omuz omuza okullarımızı, sağlık ocaklarımızı ve yollarımızı yeniden yaptık. Ne olursa olsun, ne yaparsa yapsınlar kardeşlerimiz bu okullarda

okuyacak. Biz bu sağlık ocaklarında tedavi olacağız, devletimizin yaptığı bu güvenli yollarda yürüyeceğiz."

Terör örgütüne yönelik bir operasyonda gazi olan korucubaşı Mehmet Şen ise Şırnak halkı olarak terörle mücadeleye hazır olduklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Terör öncesinde bahçelerimize, tarlalarımıza gidiyor, dağlarda hayvanlarımızı otlatabiliyorduk. Şimdi ne hayvanımız ne tarlamız ne bağımız ne bahçemiz kaldı. Her şeyi devlet sayesinde yeniden kazanmaya çalışıyoruz."

Köy Muhtarı Hasan İnce de terör örgütünün bölgeye yoksulluk getirdiğini, bölge halkına zulmettiğini söyledi. Kalabalık daha sonra olaysız dağıldı.

(ABY-FA-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title