Haberler

Şırnak'ta '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' Etkinliği

Şırnak'ta '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' Nedeniyle Belediye Parkı'nda Toplanan Yaklaşık 100 Kadın Zılgıtlar Eşliğinde Basın Açıklaması Yapıp, Fidan Dikti.

Şırnak'ta '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle Belediye Parkı'nda toplanan yaklaşık 100 kadın zılgıtlar eşliğinde basın açıklaması yapıp, fidan dikti.

Şırnak Sivil Toplum Örgütleri Kadın Bileşenleri, Şırnak Barosu Kadın ve Çocuk Komisyonu, Gen-Der ve Demokratik Özgür Kadın Hareketi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Şırnak Belediye Parkı'nda toplanan 100 kadın zılgıtlar eşliğinde basın açıklaması yapıp, fidan dikti.

Yoğun yağmur altında basın açıklaması okuyan Şırnak Barosu avukatlarından İlknur Yokuş Tanış, bölgedeki kadınların 4 duvar arasına hapsedildiğini savunarak, "Kadınlar, soysal, ekonomik ve siyasal alanda dışlanmıştır. Kadınlarımız aile içi şiddete maruz kalıyor ve tecavüzlere uğrayıp, töre ve namus adı altında öldürülüyor. Ayrıca yıllardır yaşanan savaş ortamında kadınlarımız mağdur olmaktadır. Kadın hakları, insan haklarıdır diyoruz ve aile içi şiddet, cinsel taciz ve tecavüze hayır diyoruz. Her türlü alanda ayrımcılığa son verilmesini istiyoruz. Artık bölgemizde silahların susmasını, operasyonların bir an önce bitmesini, bu topraklarda can değil fidan ekilmesini istiyoruz. Ölüm değil, yaşama yaşam katalım diyor, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından kadınlar, yağmur altında, zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde fidan diktiler. Baro temsilcileri olan kadın avukatlar kadın haklarını içeren broşürler dağıttı.

(CB-ZG-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title