Haberler

Sınır Ötesine Yardım Eli

Veli Gürgah - Ahmet Ekinci - Sivil toplum kuruluşları ülkelerindeki olaylardan kaçarak sınıra yakın bölgelerde kurulan çadırlarda kalan binlerce Suriyeliye yemek dağıtıyor.

Veli Gürgah - Ahmet Ekinci - Sivil toplum kuruluşları ülkelerindeki olaylardan kaçarak sınıra yakın bölgelerde kurulan çadırlarda kalan binlerce Suriyeliye yemek dağıtıyor.

Suriye'de yaşanan iç karışıklığın ardından, yüz binlerce Suriyeli ülkesini ve yerlerini terk etmek zorunda kaldı. Türkiye'ye de gelen 120 binin üzerindeki sığınmacıdan bir kısmı kurulan çadır kentlerde ve konteyner kentte konaklarken, bazıları da pasaportla geçerek Türkiye'de kiraladıkları evlerde kalıyor. Bulundukları kentleri ve yerleşim yerlerini terk edip, ancak bazı nedenlerden dolayı sınırları aşamayan kimi Suriyeliler de Türkiye sınırına yakın bölgelerde kurulan çadırlarda barınıyor.

Suriye'nin Halep kentinin Azez ilçesine bağlı Esselame Sınır Kapısı yakınında kurulan çadırlarda kalan Suriyeliler de zor şartlar altında yaşıyor. Çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu çadırlarda kalanlar, çeşitli yardım kuruluşlarının desteğiyle ayakta kalmaya çalışıyor.

Sınır ötesine yardım ulaştıran sivil toplum kuruluşlarından İnsan Hak ve Hürriyetleri, İnsani Yardım Vakfı'nca (İHH), Azez ilçesine bağlı Esselame Sınır Kapısı yakınında kurulan çadırlarda kalan 6 bin Suriyeliye günde 2 öğün yemek dağıtılıyor.

Sınırın karşı tarafındaki Suriyelilere her anlamda destek olmaya çalışan İHH, çoğunluğunu çocuk ve kadınların oluşturduğu Suriyelilere, program dahilinde yemek veriyor.

Bu çerçevede bölgedeki Suriyelilerin günlük gıda ihtiyacını karşılamaya çalışan İHH, havaların soğumaya başlaması nedeniyle onlara giysi yardımında da bulunuyor.

-3 bin 500 ayakkabı

İHH Esselame Sınır Kapısı sorumlusu Serkan Öktem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İHH Acil Yardım birimi olarak yaklaşık 3 ay önce sınıra gezici aşeviyle geldiklerini söyledi. Bu çerçevede insanlara öğle ve akşam yemeği verdiklerini belirten Öktem, aşevini tadilatı dolayısıyla geri çekmek zorunda kaldıklarını belirtti.

"Ancak şu anda iki sabit mutfakta hazırladığımız yemekleri sabah ve akşam olmak üzere yaklaşık 6 bin Suriyeliye ulaştırıyoruz" diyen Öktem, ayrıca getirdikleri 900 çadırdan 700'ünü konuşlandırarak Suriyelilerin hizmetine sunduklarını kaydetti.

Bölgede krizin halen sürdüğünü vurgulayan Öktem, şöyle konuştu:

"Sağlık sorunları sürüyor. Kış şartlarının kendisini hissettirmesi, sıkıntı oluşturmaya başladı. Biz de bu kapsamda temin ettiğimiz yaklaşık 3 bin 500 ayakkabıyı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Bu insanlar ülkelerinden ellerinde çantayla kaçıp geldikleri için kıyafet temin etme noktasında da yardım yapmaya çalışıyoruz. Ayrıca battaniye de dağıtıyoruz. Temennimiz bu krizin bir an önce bitmesi."

Öktem, Suriyelilere ulaşmalarında, Kilis Valiliği'nin de kendilerine büyük destek verdiğini de sözlerine ekledi.

Yayıncı: İsmail Fidan - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Veli Gürgah Ekinci Suriye Azez Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title