Haberler

SineMardin, Kapılarını 'Kar Yağmadan Önce' ile Açıyor

Güncelleme:

30 Mayıs-6 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek 9. SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivali, ünlü yönetmen ve oyuncuları ağırlayacak.


Festivalin açılışını yönetmenliğini Hisham Zaman'nın yaptığı bol ödüllü bir film olan 'Kar Yağmadan Önce /Before Snowfall' filmi ile yapılacak.Filmin aldığı ödüller ; Dragon Ödülü, 2013 Göteburg Film Festivali / Dragon Award, 2013 Göteburg FF.En İyi Görüntü Yönetmenliği, 2013 Tribeca Film Festivali / Best Cinematography, 2013 Tribeca FF.En Iyi Yardımcı Kadın Oyuncu ( Suzan Ilir) , 2013 Norveç Amanda Ödülleri / Best Supporting Actress ( Suzan Ilir), 2013 Norway Amanda Awards.2 Haziran'da ise bu yıl hem gişesi, hem de komedisiyle ortalığı kasıp kavuran, Türk sinemasının en çok izlenen ikinci filmi Düğün Dernek Mardin'e gelecek. Başrol oyuncuları Ahmet Kural, Murat Cemcir ve yönetmeni Selçuk Aydemir'in katılımıyla filmin ardından söyleşi de gerçekleşecek.

9. SineMardin, bu kez yine doğası gereği senaryo üzerinden yaptığı film seçkisiyle Mardin'li sinemaseverin huzuruna çıkıyor. Hikayeleriyle sinemaya yansımış olan Mardin, herzaman olduğu gibi yine kendi coğrafyasının hikayelerine ev sahipliği yapacak. Bazen keskin bir dille bazen duygusal yoğunlukta ama her zaman sinema estetiği üzerinden bölgemizde ve dünyada yaşanan insani travmaya odaklanacak.6 hazirana kadar devam edecek olan festivalde birçok ödüllü filmde yeralacaktır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mardin Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title