Haberler

Sinemardin 10. Uluslararası Mardin Film Festivali Başladı

SineMardin 10. Uluslararası Mardin Film Festivali başladı.

Sine Mardin 10. Uluslararası Mardin Film Festivali başladı.

Sinemardin Gösterim Salonu'nda verilen kokteyle başlayan festivale, Artuklu Belediye Başkan Yardımcısı Sevinç Bozan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydın, yapımcı, yönetmen, oyuncu ve çok sayıda davetli katıldı.

Festival Başkanı Münevver Helün Fırat, açılışta yaptığı konuşmada, bu yılki festivali geçen yıllarda olduğu gibi kutlayamadıklarını belirtti.

Fırat, festival afişinde kullanılan X işaretine yönelik eleştirilere değinerek, "Herkes bize, 'neden X işareti var' diye soruyordu. X işareti, Roma rakamıyla 10'nu temsil ediyor. Ama bunu saymıyoruz anlamına da geliyor. Çünkü, istediğimiz ve her sene kutladığımız gibi maalesef gerçekleştiremedik. Dolayısıyla gelecek seneye 10+1'i kutlamak dileğiyle diyorum" ifadelerini kullandı.

Festival kapsamında uzun metrajlı 25 filmin gösterileceğini gireceğini belirten Fırat, bu yıl ilk defa "video art" bölümüne yer verdiklerini söyledi.

Fırat, bundan önceki yıllardaki gibi film gösterimlerinin ücretsiz olacağını aktaran Fırat, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu akşam, Irak'ın yabancı dilde Oscar adayı olan 'Mardam' adlı filmi beraberce izleyeceğiz. Yaklaşık 5 tane filmimizi yönetmen katılımıyla gerçekleşecek. 2 tane de bizim için çok özel olan özellikle Mardin'de çekilmiş bir belgesel olan 'Milyonda bir' adlı filmin ilk lansmanı gerçekleşmiş olacak. Bu kadar kısa sürede bir program çıkarmış olmamıza rağmen Türkiye'de ilk defa gösterilmiş olan 2 tane de filmimiz olacak. 2 filmin de Türkiye prömiyeri SineMardin'de gerçekleşmiş olacak. İranlı yönetmen Salem Slavati'nin 'Son Kış' filmi ve Mısırlı yönetmen Amr Salama'nın 'Dil Sürçmesi' filmi de Türkiye'de ilk defa SineMardin'de gösterime girmiş olacak."

İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın ise yaptığı açıklamada, Mardin'in, kültür ve turizm şehri olduğu kadar bir sanat şehri özelliği de taşıdığını söyledi.

Aydın, şunları kaydetti:

"Mardin, yalnız kültürü, mimarisi, yemekleri ve turizmiyle değil, sanatıyla da gündemde olan bir şehir. SineMardin, Mardin'i sanatıyla da gündemde tutmak üzere kurgulanmış. Bunun için 10 yıldır devam eden bir festivaldir. SineMardin Film Festivali, Mardin'deki sanat ruhunu ortaya çıkarmak için, Mardin'deki güzellikleri tek bir şekilde değilde bir çok şekilde ortaya çıkarmak için ortaya atılmış bir fikirdir."

SineMardin 10. Uluslararası Mardin Film Festivali, 20 Kasım'a kadar Türkiye, İran, Irak ve Mısır'dan 25 filmi sinema severlerle buluşturacak.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Mardin Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title