Haberler

Sinan Engin: Burası Dingonun Ahırı Değil

Beşiktaş Futbol Takımı Genel Menajeri Sinan Engin, İki Gün Önce Siyah Beyazlı Takımın Kaptanları İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman'ın Kavgası Sonrası Sessizliğini Bozdu.

Beşiktaş Futbol Takımı Genel Menajeri Sinan Engin, iki gün önce siyah beyazlı takımın kaptanları İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman'ın kavgası sonrası sessizliğini bozdu.

Engin ilk olarak iki futbolcu arasında yaşananların nasıl geliştiğini şöyle anlattı:

"Her şeyden önce bu sezon geniş bir kadro kurduk ve bu geniş kadro takım içindeki oyuncularda takıma girememe stresi yaratmış olabilir. Ben de bu takımın sorumlusuyum ve bu takımda olan her türlü olay benim sorumluluğumdadır. Benim de sevdiğim bu iki futbolcumuzun aralarının daha önceden de iyi olmadığını biliyordum.

3 Temmuz günü öğle yemeğinde bu iki arkadaşımız yaklaşık 15 dakika tartışıyorlar. Takım arkadaşları bile onları ayıramıyorlar. Ben yapıcı bir insanım ve bu oyuncularımızı yatıştırmak için elimden geleni yaptım. Antrenmandan sonra İbrahim Toraman'a, İbrahim Üzülmez ile birlikte yanıma gelmesini söyledim. 'Ben onunla biraraya gelmem' dedi.

Daha sonra ben Toraman ile yalnız konuştum ve bana her şeye razı olduğunu, bir daha İbrahim Üzülmez ile barışmayacağını söyledi. Bu konuşmamıza rağmen ben ona yeniden olayı unutmasını ve Üzülmez ile barışması söylediğimde, benden ve tüm takım arkadaşlarından özür dilediğini ancak bir kez daha kesinlikle barışmak istemediğini tekrarladı.

İbrahim Üzülmez de bana konuşacak bir şey olmadığını söyleyince, 5 saat önce kıran kırana kavga eden iki oyuncuyu bir seferliğine idare edelim dedik.

Akşam yemeğinden sonra bunlar yeniden münakaşa etmeye başlayınca ben ikisini çağırıp nasihat ettim ama yeniden kavga etmeye başladılar. Yani benim gibi adam bu iki oyuncuyu barıştıramıyorsa, bu iş bitmiş demektir. Ben de birbirlerini parçalamasınlar diye araya girmeye çalıştım ama yerlerde süründüğüm gibi haberler gerçek değil. Ben sakatlanmasınlar diye araya girdim. Kavgadan sonra ikisini de çağırdım ve kampı terk etmelerini söyledim. Onlar da kabul etti."

"BU OYUNCULARI GÖNDERMESEYDİK YARIN DELGADO VE BOBO KAVGA ETSE NE YAPACAĞIZ"

Engin olayın ardından medyada hakkında çıkan eleştirilere de cevap vererek, böyle bir olaydan sonra yapılması gerekenleri yaptıklarını ifade ederek sözlerini şöyle konuştu:

"Böyle bir olaydan sonra ne yapmamız gerekiyordu. Oyuncuları gönderdik eleştiri alıyoruz. Göndermeyip ne yapacaktık. Bir takımın felsefesi, düzeni ve disiplini vardır. Yarın Delgado ve Bobo kavga etse ne diyecektik. Bu konu ile ilgili konuşan herkes eleştirmek ve bize sallamak için konuşuyor. Bu işi benden iyi kimse bilmez. Bana kimse işimi öğretmesin.

"BİZİ ELEŞTİRENLER BANA İŞİMİ ÖĞRETMESİN"

Beni herkes iyi bilir. Ben iki insanı barıştıramıyorsam demek ki bu iki insan barışmak istemiyordur. Beşiktaş ile bağlarını koparmaya razı oldular. Onlar da beni mantıklı karşıladılar ve gittiler. Aynı uçağa da bindirmedim ki yeniden tartışma yaşanmasın diye. Şimdi bu yaptıklarımız eleştiriliyor. Bizim başka ne yapmamız lazımdı. Takımın birinci ve ikinci kaptanı kavga ediyor ve biz bunları yolluyoruz. Bu gayet normal bir durum. İşimizi bize mi öğretecekler.

Bana Türkiye Spor Yazarları Derneği'nden kınama geliyor. Peki biz yalan haberlerle ilgili bir çok tekzip yayınlıyoruz. Niye onları kınamıyorlar. Benim önlemeye çalıştığımı bizim kulübümüz içinde olan olayları birileri duyuyor ve bunu önce yazıyorlar. Ben de bu olayları aktaranları bulmak istiyorum.

Gazetelerde çıkan haberi kimin söylediğini bulmadan bu gazetecileri antrenmana almayacağım dedim. Ben de kim olduğunu öğrendim ve arkadaşları antrenmana aldım. Ama insanlar şartlanmışlar. Eline kalemi alan bizi eleştiriyor. Ne yapmamızı istiyorlardı. İki kaptan kavga etti ve çok iyi kavga ettiniz bir daha edin mi diyeceğim.

Haber bazı gazetelerde çıktı bazılarında çıkmadı diye bizi yine eleştiriyorlar. Kimseye yaranamıyoruz. Ben yıllardır bu sorunları yaşıyorum. Tüm gazeteciler benimle röportaj istiyor ama ben diğerleri kırılmasın diye kimseyle yapamıyorum. Menfaatine ters düşünler bizi eleştiriyor. Sonunda suçlu ben oluyorum. Beni kimse suçlayamaz.

"BU KAVGAYI DIŞARI SIZDIRAN DENSİZİN TEKİDİR"

Ben buradan medyaya sesleniyorum. İnsanlar doğru yazmıyorlar. Buradaki muhabirler doğru yazılar yazmıyorlar. Bu duruma birinin yeter demesi lazım. Bu işi yapamıyorlar. Beni eleştirenler benden daha mı iyi yapacak bu işi. Adamlar bana barışmak istemiyorum diyor, aralarında çıkan olayı da bir iki densiz sızdırıyor. Sonunda suçlu biz oluyoruz. Ben insanlara yaşanan olayları anlatmaya mecbur değilim ki. Böyle bir şey olamaz. İnsanlar akıllarını başlarına alsınlar. Kalemlerini daha doğru düzgün kullansınlar."

"BURASI BEŞİKTAŞ KULÜBÜ, DİNGONUN AHIRI DEĞİL"

Engin, Beşiktaş Kulübü'nün ciddi bir kurum olduğunun altını çizerek, "Burası dingonun ahırı değil. Bu iki arkadaşımız yollarını kendileri çizdiler. İki tane birbiriyle konuşmayan insanın bu takımda olması mümkün mü. Bu oyuncuların bir daha Beşiktaş forması giymeleri zor gözüküyor. İkisinden birinin affedilmesi diye bir şey de söz konusu değildir. Hocamızla da konuştuk. Bizim kesin kararımız takıma dönmelerinin biraz zor gözüktüğüdür. Beşiktaş defteri kapandı diyemeyiz ama şu ortamda dönmeleri zor görünüyor. Onlar da istemezler zaten. İkisi de gururlu, kişilikli futbolcular ve yaptıklarının arkasında duruyorlar. Yine olsa yine yaparız diyorlar. Birbirlerine nasıl bir kin beslediklerini bilemiyorum. Demek ki biz bunları yollamakla doğru yapmışız. Burada tutsaydık iki gün sonra yine kavga etselerdi ne olacaktı. Biz burada kulüp yönetiyoruz. Burası dingonun ahırı değil" diye konuştu.

"DELGADO, BEŞİKTAŞ FORMASINI GİYDİĞİ SÜRECE BU TAKIMIN KAPTANI OLACAKTIR"

Sinan Engin, takımın yeni kaptanları Delgado ve Nobre'nin Beşiktaş forması giydikleri sürece kaptan olacaklarını kaydederek, "Delgado takım içinde çok sevilen bir futbolcu. Onu kaptan yapmayı çok önceden düşünüyorduk. Nobre de çok hırslı bir futbolcu. İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman takıma dönse bile kaptanımız Delgado olacaktır. Beşiktaş'ta oynadığı sürece kaptanımız odur" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title