Haberler

Simav'da ABD'nin Kudüs Kararı Protestosu Edildi

Kütahya’nın Simav ilçesinde, ABD’nin Kudüs için aldığı karar protesto edildi.

Kütahya'nın Simav ilçesinde, ABD'nin Kudüs için aldığı karar protesto edildi. Nasuh Ağa Camii önünde toplanan kalabalık, ABD ve İsrail aleyhinde slogan attı.

Simav'daki çeşitli sivil toplum kuruluşlarının (STK) üyeleri, kılınan Cuma namazının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak camiden çıkan vatandaşlarla birlikte büyük bir kalabalık oluşturdu. ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı protesto edildi. Nasuh Ağa camii önünde bir araya gelen İHH, Memur-Sen, Diyanet-Sen, Gençlik Merkezi, Kızılay temsilcileri ve çok sayıda vatandaş Filistin bayrakları açarak İsrail ve ABD aleyhine slogan attılar.

ABD'nin Kudüs kararına ilişkin bir basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen Simav temsilcisi Halil Aktay, İslam aleminin birlikte gösterdiği tepkilere rağmen ABD'nin verdiği kararın anarşi ve fitnenin fitilini ateşleyeceğini belirterek, bu kararın olumsuz sonuçlar doğuracağını vurguladı.

Söz konusu kararla ABD'nin Birleşmiş Milletleri (BM) hiçe saydığını ve BM karalarını yok saydığını belirten AK Parti Simav Başkanlığı Basın Sözcüsü İbrahim Emre Çetiner, "Alınan kararın İsrail ve Filistin toplumları arasında husumeti artırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilmez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İslam'ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaktır" diye konuştu.

Yapılan basın açıklamalarının ardından tekbir getirerek slogan atan vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı'ndan ayrıldı. (MEİ-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Kütahya Kudüs Simav Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title