Haberler

SHP Genel Başkanı Karayalçın, Gmis'i Ziyaret Etti

Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın Genel Maden İşçileri Sendikası (Gmis) Genel Başkanı Ramazan Denizer ve Yönetim Kurulu ile Görüştü.

Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramazan Denizer ve Yönetim Kurulu ile görüştü.

SHP İl Başkanlığı 3. Olağan Kongresi için Zonguldak'a gelen SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ve beraberindekiler, kongre öncesinde GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer ve Yönetim Kurulu'nu ziyaret edip bazı konularda bilgi alışverişinde bulundular. Gerçekleştirilen ziyarete AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar'da katıldı. Türkiye Taş Kömürü'nün (TTK) son durumu hakkında bilgiler alan Genel Başkan Karayalçın, "Dünyadan özelleştirme sürecinin sona doğru gelmekte olduğunu kamu çıkarlarının yeniden öne çıkacağı yeni bir dönemin içine girileceğini gözlemeye başladım. 2007 sonu itibariyle işçi sayısının 10 bine düştüğünü üretiminde 1 milyon 700 bin tona gerilediği bilgisini edindim. Şu anda ise üretimini ve işçi sayısının biraz daha azaldığını öğrendim" dedi.

TTK'nın Maden Ocaklarında işçi açıklarının son derece arttığını ve işçi sayısının azaldığını gereken GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer, kömür çıkarılma hedefinin 5 milyon ton olduğunu kaydederek, "Biz önce kendi işlerimize baktığımız zaman işçi açıklarımız hat safhaya geldi. İşçi sayısı 10 binin altına düştü. Maden ocaklarında yüzde 100 çalışmamız gereken yerlerde yüzde 33 gibi çalışıyoruz. Başbakan Recep Tayip Erdoğan'dan aldığımız görüş doğrultusunda TTK'ya kesinlikle işçi alınacak. Türkiye'nin 20 milyon ton kömüre ihtiyacı olduğu bu zamanda, her yıl dışarıya 1 milyar 800 milyon dolar gibi kömür ithalatına para verildiği bir ortamda Zonguldak'ta da yerin altında 1 milyar 300 milyon ton rezervimiz bulunmaktadır. Zonguldak'tan 5 milyon ton kömür çıkarma gibi bir hedefimiz var ve bunu başaracağız. En yakın zamanda işçi açıklarımızın giderileceğine inanıyoruz. Maden ocakları beklemeyi sevmez. Emniyet tedbirlerini alacak ekipmanlarımız bile sona ermeye başladı" dedi.

Görüşmelerin ardından SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ve beraberindekiler, Şemsi Denizer Kongre Salonu'nda düzenlenen SHP Zonguldak İl Başkanlığı 3. Olağan Kongresi'ne katıldılar.

(ET-ET-Y) 03.05.2008 17:23 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title