Haberler

Şeyh Muhammed Bedevi Camisi, Kilis'in "En Güzel Camisi" Seçildi

Şeyh Muhammed Bedevi Camisi'nin, Kilis'in "en güzel camisi" seçildiği bildirildi.

Şeyh Muhammed Bedevi Camisi'nin, Kilis'in "en güzel camisi" seçildiği bildirildi.

Kilis Müftüsü Mehmet Cüneyt Kavşut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığının her ilde düzenlediği yarışma kapsamında Şeyh Muhammed Bedevi Camisi'nin birinci, Ekrem Çetin Camisi'nin ikinci ve Hacı Mustafa Cümmüş Camisi'nin ise üçüncü olduğunu söyledi.

Yarışmanın amacının camilerin çevresini daha düzenli ve yeşil alanını bol hale getirmek olduğunu ifade eden Kavşut, şöyle konuştu:

"Şeyh Muhammed Bedevi Camisi, yeni restore edildiği, iyi bir çevre düzenlemesi olduğu ve geniş otoparkı nedeniyle birincilik aldı. Dinimiz, ibadet mahalli olan camilerin, çevre düzenine ve yeşil alanlarının bolluğuna da ehemmiyet veriyor. Bu yıl başlayan yarışma güzel bir başlangıç oldu, bunu devam ettirmeyi planlıyoruz. İmamlarımızı, derneklerimizi ve cemaatimizi teşvik ederek, daha güzel ve temiz çevreli camilerimizin artmasını sağlamaya çalışacağız. Yeşillik ve temizlik, Allah'ın emridir, bizim bu konuda zaten inancımızın gereği gayret göstermemiz gerekiyor."

Birinci olan Şeyh Muhammed Bedevi Cami'nin imamı Mehmet Savran ise aldıkları dereceden büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Caminin Şeyh Muhammed Bedevi'nin türbesinin bulunduğu alanda yer aldığını, eski hali çok kötü olan caminin 2007'de restore edildiğini ve camide yaklaşık bin kişinin aynı anda namaz kılabildiğini bildirdi.

Dereceye giren camiler için Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda tören düzenleneceği bildirildi.

- KİLİS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title