Haberler

Serdivan Belediyesi'nden Çöp Sorununu Kökten Çözüyor

Sakarya'nın Serdivan Belediyesi başlatacağı yeni uygulama ile ilçede bulunan çöpleri yer altına indiriyor.

Sakarya'nın Serdivan Belediyesi başlatacağı yeni uygulama ile ilçede bulunan çöpleri yer altına indiriyor.

Serdivan'da yeni bir temizlik hizmeti devreye giriyor. Aşama aşama uygulamaya geçilecek olan proje, çöp sorununu kökten çözmeyi hedefliyor. Yaklaşık

bir yıldır üzerinde çalışılan proje için altı ay önce deneme amaçlı Çark Caddesi'nde bulunan Altınışık Konakları önünde kuruldu.

Yeni Çöp toplama sistemine göre, yer üstündeki çöp konteynırları ve çöp poşet uygulaması ile oluşan çöp sularının sızması, kötü koku ve görüntü ile hijyenik olmayan durumları ortadan kaldıracak.

Bu uygulamaya göre, çöpler yer altına indirilerek çevrede oluşan kötü koku, dağınıklık ve estetik olmayan görüntülerden ortadan kalkacak.

Kaldırımlarda yapılması planlanan yeni çöp sisteminde sadece baca diye adlandırılan kısımlar görülecek. Vatandaşlar bacaların kapaklarını ellerini hiç bir yere sürmeden ayak ile açılan pedallara basmak suretiyle çöplerini atabilecekler.

Serdivan Belediyesi Temiz İşleri Müdürlüğü ekiplerince yer altında olan çöp konteynırları hidrolik pompalarla boşaltım işlemlerini yapacaklar. Serdivan Belediyesi yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, proje ilk etapta yeni yapılan sitelerde uygulanmaya başlanıyor. Vatandaşların örnek uygulamadan dolayı olumlu görüşleri dikkate alınarak kısa süre içerisinde yaygınlaşması planlanıyor. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Serdivan Sakarya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title