Haberler

Şerbetçiotunun Alım Fiyatı Belirlendi

Türkiye'de sadece Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde yetişen şerbetçiotunun kilogram başına alım fiyatı 11,50 lira olarak belirlendi.

Türkiye'de sadece Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde yetişen şerbetçiotunun kilogram başına alım fiyatı 11,50 lira olarak belirlendi.

Ziraat mühendislerinin hazırladığı maliyet araştırması raporunda, masraf üzerine yüzde 30 çiftçi karıyla beraber gider cetveli üzerinden başlayan pazarlıklarda, Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Anadolu Grubu yetkililerinin kilogram başına 10 lira olarak verdikleri fiyata az olduğu gerekçesiyle itiraz etti.

İtiraz üzerine 2019 yılı şerbetçiotu fiyatları, "Brewers gold", "Provesgot", "Erciyes", "Ege" ve "Pazaryeri" cinslerinde 11,50 lira, "Aroma" cinsinde ise 11,75 lira olarak tespit edildi.

Geçen yıl 60 kuruş olan makine ile toplama ücretinin ise alıcıların yapacağı gider maliyetinden sonra belirlenmesi kararlaştırıldı.

Bilecik Orman ve Tarım İl Müdürü Necmettin Yoldaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl verilen fiyatların geçen seneye göre iyi olduğunu, çiftçilerin memnun kalacağını söyledi.

Toplantıya, İlçe Kaymakamı Fatih Kurt, Belediye Başkanı Zekiye Tekin, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hasan Çevik, Bilecik Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen, Pazaryeri Ziraat Odası Başkanı Hasan İphar, Ot-Gül Şerbetçiotu Kooperatifi Başkanı Zafer Kozpınar, ziraat mühendisleri ve üreticiler katıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Pazaryeri Türkiye Bilecik Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title