Haberler

Selah Tersanesi'ne Kapatma Kararı Bildirildi

İstanbul Valiliği'nin Tersanenin Kapatılması Kararının Tuzla Kaymakamlığı'na Bildirilmesinin Ardından Kaymakamlık Görevlileri ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri, Kararı Tebliğ Etmek ve İşyerini Mühürlemek Üzere Selah Tersanesi'ne Geldi.

İstanbul Valiliği'nin tersanenin kapatılması kararının Tuzla Kaymakamlığı'na bildirilmesinin ardından kaymakamlık görevlileri ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kararı tebliğ etmek ve işyerini mühürlemek üzere Selah Tersanesi'ne geldi.

Tersanenin kapatılmasıyla ilgili İHA muhabirinin sorularını cevaplandıran İstanbul Vali Yardımcısı Hürrem Aksoy, Selah Makina ve Gemicilik Tic. ve A.Ş. isimli işyeri ve çalışanlarının ciddi ve önlenemez tehlikelere yol açan başta parlama ve patlama tehlikesi olmak üzere malzeme düşmesi, yüksekten düşme ve elektrik akımına maruz kalmaya yönelik tehlikeler giderilinceye kadar Selah Tersanesi'nin kapatılmasına karar verildiğini söyledi. Aksoy, kapatma kararının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Müfettişliği Komisyonu'nun 21 Mayıs 2008 tarihli kararı ile 4857 sayılı İş Kanunu'nun 79. maddesi ve bu maddeye bağlı çalışan işyerlerinde işin durdurulması ve işyerinin kapatılmasına dair yönetmeliğin 14. maddesi gereğince alındığını kaydetti.

Bu arada, kaymakamlık görevlileri ve İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin tersane yetkilileri ile görüşmesi devam ediyor.

(FA-ME-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title