Haberler

Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz" Projesi

Trabzon'da "Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz" projesinden bin 480 kişinin yararlandığı bildirildi.

Trabzon'da "Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz" projesinden bin 480 kişinin yararlandığı bildirildi.

Trabzon Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğünce illerdeki gençlik merkezleri vasıtasıyla yürütülen "Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz" projesinden, Trabzon'da 15 Eylül-26 Kasım'da bin 480 kişinin yararlandığı belirtildi.

Projenin en dikkat çekici tarafının, katılımcılar belirlenirken uygulanan kriterler olduğu vurgulanan açıklamada, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk'ün de şu ifadelerine yer verildi:

"Yaşadığı ili veya komşu illeri görme fırsatı elde edemeyen, gençlik faaliyetlerine katılamayan, kırsalda dezavantajlı gençler, okul veya sınıf birincileri, ailesinin aylık geliri 2 bin liranın altında olanlar, yetim ve öksüzler, şehit ve gazi yakınları ile sevgi evlerinde kalanlar. Bunun yanı sıra sanayide çalışanlar, çıraklar, çeşitli nedenlerle eğitimini yarıda bırakmış gençler, sokakta yaşayanlar ve hükümlü yakınları da proje faaliyetlerine katıldı. Ayrıca hafif bedensel engelli gençler, ailesiyle birlikte göç edenler, proje faaliyetlerini gerçekleştirebilecek fiziki şartları haiz dezavantajlı gençler de öncelikle olarak etkinliklerden faydalanması sağlandı."

Kaynak: AA / Güncel

Trabzon Eylül Politika Güncel Haberler

title