Haberler

Savaştan Kaçıp Ata Toprağına Sığındı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Savaştan kaçıp ata toprağına sığındı Kadir Osman'ın açıklaması Savaştan kaçıp ata toprağına sığındı Suriye'de din alimlerinden Muhammed Said Ramazan El Buti'nin makam şoförlüğünü yapan Kadir Osman, yıllar önce atalarının terk ettiği Türkiye'ye savaş nedeniyle yeniden geldi ve işçilik yapmaya başladı Suriye'de, Şam'da 2013 yılında bir camiye yapılan bombalı saldırıda hayatını kaybeden ünlü din alimlerinden Muhammed Said Ramazan El Buti'nin makam şoförlüğünü yapan Kadir Osman, iç savaş nedeniyle mesleğini, evini geride bırakarak ata topraklarına sığındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Savaştan kaçıp ata toprağına sığındı

Kadir Osman'ın açıklaması Savaştan kaçıp ata toprağına sığındı

Suriye'de din alimlerinden Muhammed Said Ramazan El Buti'nin makam şoförlüğünü yapan Kadir Osman, yıllar önce atalarının terk ettiği Türkiye'ye savaş nedeniyle yeniden geldi ve işçilik yapmaya başladı

Suriye'de, Şam'da 2013 yılında bir camiye yapılan bombalı saldırıda hayatını kaybeden ünlü din alimlerinden Muhammed Said Ramazan El Buti'nin makam şoförlüğünü yapan Kadir Osman, iç savaş nedeniyle mesleğini, evini geride bırakarak ata topraklarına sığındı.

Dedesi 1938'li yıllarda iş nedeniyle Hatay'dan Suriye'ye göç eden Kadir Osman (34), yıllar sonra atasının topraklarına işçi olarak geri döndü.

Osman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de yıllardır müftülükte çalıştığını, aynı zamanda ünlü alim El Buti'nin makam şoförlüğünü yaptığını kaydetti.

El Buti'nin Şam'da 2013 yılında bir camiye düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybettiğini ifade eden Osman, "İç savaş her geçen gün şiddetini arttırıyordu. Artık yıllar önce dedemin iş için geldiği topraklarda güven yoktu. Orada maddi durumum çok iyiydi. Çocuklarım özel okullarda eğitim görüyordu. Ancak, savaş nedeniyle bütün hayatımız alt üst oldu. Eşim ve üç çocuğumla 4 yıl önce Türkiye'ye sığındım. Burada çok şükür akrabalarım var ve onların yanında kalıyorum. Suriye'de makam şoförüydüm, burada işçi olarak hayata tutunmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Hassa ilçesinde, akrabalarının tarlasında ve iş yerlerinde çalışarak evine ekmek götürmeye çalıştığını belirten Osman, şuan tek isteğinin Türk kimliği alabilmek olduğunu söyledi.

Osman, Türkiye'nin ve halkının kendilerine çok iyi davrandığını ve kucak açtığını, burada hiçbir sıkıntıları olmadan rahat bir şekilde yaşadıklarını belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Said Türkiye Suriye Şam Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title