Haberler

Satso Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul Açıklaması

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, düzenli sanayi alanlarıyla kentin ekonomisine katma değer sağlayacak, istihdam odaklı, çevreye duyarlı bölgeler oluşturmayı hedeflediklerini bildirdi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, düzenli sanayi alanlarıyla kentin ekonomisine katma değer sağlayacak, istihdam odaklı, çevreye duyarlı bölgeler oluşturmayı hedeflediklerini bildirdi.

SATSO'nun ev sahipliğinde düzenlenen değerlendirme ve istişare toplantısında konuşan Kösemusul, düzenli sanayileşmeden yana olduklarını, bu anlayışla hizmet ettiklerini söyledi.

Organize sanayi bölgelerinin marjinal tarım alanlarında inşa edilmesine, içinde faaliyet gösterecek firmaların çevreye zarar vermeyecek şekilde seçilmesine özen gösterdiklerini vurgulayan Kösemusul, Ferizli Organize Sanayi Bölgesi'nin 5'incisi tamamlanan OSB olarak nitelendirildiğini aktardı.

Kösemusul, Karadere İmamlar mevkisinde oluşturulması planlanan Adapazarı Karma OSB'yle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Kümelenme ve düzenli sanayi alanlarıyla ilimiz ekonomisine katma değer sağlayacak, istihdam odaklı, çevreye duyarlı bölgeler oluşturmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Söğütlü'de yapılması planlanan Karma OSB bölgesine de oldukça yoğun talep geldiğini ifade eden Kösemusul, "Söz konusu bölgede yaklaşık 10 bin kişilik bir istihdamın hedeflendiğini söyleyebilirim" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Mahmut Kösemusul Sakarya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title