Haberler

Sarızeybek'ten İlginç İddia

'PKK'nın Gücü Özal Siyasetinin Bir Ürünü'

"PKK'NIN GÜCÜNÜ YARATAN ÖZAL SIYASETIDIR"

EMEKLİ Albay, yazar Erdal Sarızeybek, "Çekiç Güç'ü Irak'a getiren kim? Özal. PKK silahlı güç haline Özal siyaseti sonucunda, 1991 Körfez Savaşı sırasında geldi. 20 bini aşkın silahlı PKK gücünü yaratan Özal siyasetidir" dedi.

Memleket Sevdalıları Derneği Şubesi tarafından Eskişehir Büyük Otel'de düzenlenen söyleşi ve imza gününe katılan Erdal Sarızeybek, yaptığı konuşmada terör konusuna değindi. Terör yüzünden yaklaşık 1.5 milyon kişinin göç ettiğini söyleyen Sarızeybek, "Milyonlarca insanımızın içi rahat değil, yüreği rahat değil. İçi rahat değil ise bu ülkede işler iyi gitmiyor demektir, bu ülke iyi yönetilmiyor demektir" dedi. Terörün yıllardır devam ettiğini belirten Sarızeybek, şunları söyledi:

"Bugüne kadar 6 bin 500 vatan evladı şehit oldu. 7 bin 500 vatandaşımız hayatını kaybetti. 3 bin 225 köyümüz boşaltıldı. Ülkemizin 300 milyar dolar gibi çok kıymetli kaynağı terörle mücadele adına yok edildi. 32 yıldır süren bu saldırılar neden bitmiyor? Çok açık ve net. Bizden toprağımızı istiyorlar. İlk kez 15 Ağustos 1984'te bir grup silahlı eşkıya Şemdinli ve Eruh ilçelerine saldırdı. O dönemde Turgut Özal Başbakandı. Başbakanımız çıktı ekranlara, 'Bu iş 3-5 çapulcunun işi' dedi. Ben Üsteğmen'dim. Başbakan çıkıp öyle deyince biz de bu saldırıların 3-5 eşkıyanın işi olduğunu düşündük. Tehdidi göremedik. Ben o zaman rahmetli Özal'a teröristlerden ele geçirdiğimiz silahları gösterdim. O silahlar bizde yoktu ama teröristlerde vardı. Çekiç Güç'ü Irak'a getiren kim? Özal. Bu PKK sayıları 20 bini aşkın silahlı güç haline Özal siyaseti sonucunda, 1991 Körfez Savaşı sırasında geldi. 20 bini aşkın silahlı PKK gücünü yaratan Özal siyasetidir."

Söyleşinin ardından Sarızeybek, okurlarına kitaplarını imzaladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

title