Haberler

Şanlıurfa: Şanlıurfa'da Turizm Toplantısı

Şanlıurfa Belediyesi, kentin turizm potansiyelini yükseltmek için turizm işletmecileriyle biraraya geldi.

Şanlıurfa Belediyesi, kentin turizm potansiyelini yükseltmek için turizm işletmecileriyle biraraya geldi.

Şanlıurfa'da turizm işletmeciliği yapan otel, tarihi konak, pansiyon ve restoran yöneticileri Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe'nin makamında biraraya gelerek, turizm konusunda görüştü. Belediye olarak kentteki turizm potansiyelinin canlandırılmasının öncelikli konular arasında yer aldığını söyleyen Başkan Yardımcısı Yücetepe, "Turizm için herkes elini taşın altına koymak zorundadır. Bu tarihi kentin mevcut dokusunu korumak geliştirmek ve turizme kazandırmamız gerekir. Özellikle işletme sahipleri turizm konusunda bireysel olarak hareket etmemelidir. Turizm konusundaki eksiklerimizi ortaya koyup, bunları en asgariye indirmemiz gerekir. En öncelikli sorunların başındaysa, altyapı, hijyen, konaklama ve fiyat gelmektedir. Bu konularla ilgili çalışmalarımız aralıksız sürmektedir. Kente daha fazla turist çekmek için Hz. Adem ile Havva'nın buluşma yeri olarak bilinen Göbeklitepe'yi geliştireceğiz. Urfa evleri tarihi dokusuna uygun olarak restore edilip, turizme kazandırılıyor. Bunların yanı sıra kentte turizme yönelik işletme açan işyerlerine ruhsat konusunda gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. İşletmelerde en belirgin sorunlar hijyen, fiyat ayarlaması ve sıra gecesi ekiplerinin gelişi güzel sergilenmesidir" diye konuştu.

Şanlıurfa deyince akla ilk gelen sıra gecesi ekiplerinin kentte her geçen gün çığ gibi büyümesiyle ortaya birçok sorunun çıktığını dile getiren Yücetepe, özellikle konuk evlerinde ve yıldızlı otellerde her gece yüksek sesle yayınlanan ve ses kirliliğine neden olan sıra gecelerine sıkı denetim geleceğini açıkladı. Valiliğin konaklama ve yeme içme tesisleri hakkında 10 maddelik bir genelge hazırlayarak şehirdeki, turizm işletmelerine bunu gönderdiği bildirildi. Genelgede en çok göze çarpan maddeler arasında sıra gecesi yer alıyor. Tarihi konak ve restoranların eğlence amaçlı düzenledikleri sıra gecesi, müzik dinletisinde ses cihazlarının kaldırılması, sunulan müziklerin doğal ve geleneksel Şanlıurfa müziğine uygun icra edilmesi, ses ve görüntü kirliliklerinin ortadan kaldırılması istendi. Yine sokak ve kaldırımlar üzerinde tezgah açan sakatatçılarında satışının yasaklanması yönünde ciddi adımlar atıldı.

Belediyenin belirlediği fiyat tarifesi dışında çok yüksek fiyata mal satan ve hizmet sunan işyerlerine, konuk evlerine, oda ve masalarda fiyat tarifesinin mutlaka bulundurulması zorunluluğu getirildi. Yine içki ruhsatı olmayan otel, konak pansiyon ve restoranlarda içki satışının yapılmaması konusunda bir dizi önlemler alındı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title