Haberler

Şanlıurfa'da "Kan Davalı" Aileler Barıştırıldı

Şanlıurfa'da, iki ailenin fertleri arasında çıkan ve bir kişinin öldüğü kavganın ardından başlayan "kan davası", barış yemeğiyle sona erdirildi.8 ay önce yaşanan olayın ardından iki ailenin büyükleriyle görüşen kentin ileri gelenleri, tarafları...

Şanlıurfa'da, iki ailenin fertleri arasında çıkan ve bir kişinin öldüğü kavganın ardından başlayan "kan davası", barış yemeğiyle sona erdirildi.

8 ay önce yaşanan olayın ardından iki ailenin büyükleriyle görüşen kentin ileri gelenleri, tarafları barışmaya ikna etti. Şanlıurfa'daki bir otelde bir araya getirilen Kurt ve Yılmaz aileleri, aralarındaki husumete son verdiklerini belirtip, kucaklaştı.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından birlikte dua eden taraflar, daha sonra aynı sofrada barış yemeği yedi.

Şanlıurfa Vali Vekili Soner Zeybek, burada yaptığı konuşmada, "Peygamberler şehri" olarak anılan Şanlıurfa'ya kan davalarının yakışmadığını belirtti.

İki aile arasında yaşanan husumetin daha fazla büyümeden sonlandırılmasının önemine dikkati çeken Zeybek, "Aralarındaki kan davasını sona erdiren aileleri tebrik ediyorum. İnşallah bu barış ortamı Şanlıurfa'dan dalga dalga tüm Türkiye'ye yayılır" diye konuştu.

İl Müftü Yardımcısı Mustafa Erdem de Allah'ın kullarına barış içinde yaşamalarını emrettiğini hatırlatarak, barışan aileleri kutladı.

Barış yemeğine, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ile eski Şanlıurfa Belediye Başkanı Uğur Esat Akgöl ve ailelerin yakınları da katıldı.

Şanlıurfa'da, Kurt ve Yılmaz ailelerinin fertleri arasında, 8 ay önce

"alacak verecek" anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada Mehmet Kurt bıçaklanarak öldürülmüştü.

- ŞANLIURFA

Kaynak: AA / Yerel

Şanlıurfa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title