Haberler

Şanlıurfa Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projeleri'ne Hayat Verecek

Şanlıurfa Belediyesi'nce yürütülen Kentsel Dönüşüm Projeleri'yle yeni yaşam alanlarının kurulması planlanıyor.

Şanlıurfa Belediyesi'nce yürütülen Kentsel Dönüşüm Projeleri'yle yeni yaşam alanlarının kurulması planlanıyor.

Belediye basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, projeleri hazır olan, sivil toplum örgütleri ve belediye meclis üyeleriyle fikir alış verişi yapılan iki ayrı bölgedeki çalışmalar için 700 bin TL'lik ödenek ayrıldı.

Yeşildirek Mahallesi'nde yaklaşık 27 hektarlık alanın yanı sıra eski Sanayi Sitesi'nde de 42 hektarlık alanda Kentsel Dönüşüm Projeleri hayata geçirilecek.

Şanlıurfa Belediyesi kentsel dönüşüm için 3 yıldan bu yana Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'yla ile görüşmelerini sürdürüyor.

-Projelerin ayrıntıları

Eski Sanayi Sitesi'nde 42 hektarlık alanda uygulanacak projede 600 konut, 700 ticaret merkezi ve 600 ofisin yapılması planlanıyor.

Şanlıurfa'nın tarihi dokusuna uygun şekilde hazırlanan projenin gece ile gündüzü yaşatan bir çalışma yapılacak. Söz konusu bölgede şu anda 990 kişi yaşıyor.

Proje içerisinde yer altı otoparkları, alış veriş merkezleri, çevre düzenlemesi ve yeşil alanlar bulunuyor. Doktorların, bankaların, otellerin, muhasebecilerin, esnafın iş yeri olarak da faydalanacağı alanlarda hak sahiplerinin birden fazla tercihi bulunuyor.

Kentsel dönüşüm projesi ile eski sanayi içerisinde akan Cavsak Deresi'nin de ıslah edilmesi sağlanacak.

-5 bin kişiye istihdam imkanı

Projenin uygulanacağı bölgede ticaret merkezleri, ofisler ve konutların kat oranları arasında 18 ve 16 katlı binaların yanı sıra 3 ile 4 katlı yapılar da yer alacak ve 5 bin kişi istihdam edilecek.

Projeyi hazırlayan Uğur Harita İnşaat Planlama ve Kentsel Dönüşüm Ltd. Şti. Genel Müdürü Uğur Aslan, hak sahiplerinin projenin uygulanacağı bölgede iş yeri veya konut sahibi olabileceği gibi arazisinin karşılığında para da alabileceğini söyledi.

-Belediye Başkanı Fakıbaba-

Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba da proje üzerinde yüzde 90 uzlaşma sağlanacağını tahmin ettiğini söyledi.

Belediye Meclisi'nin kendilerine projeyle ilgili yetkiyi verdiğini aktaran Fakıbaba, şunları kaydetti:

"Meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Burada bir uzlaşma sağlanması lazım. Amacımız uzlaşmayla burada kentsel dönüşüm yapmak. Burada kimse kimseden bir şey kaçırmıyor. Bu tür cazibe merkezlerinin Urfa'nın her yerinde yapılması lazım. Dikkat ederseniz böyle ne kadar önemli proje hazırladıysak her seferinde sivil toplum örgütlerini çağırıyoruz ve uzlaşarak bu işi yapıyoruz. Bu işleri tek başımıza çözmek doğru değil. Kolay da değil. Bu tür projelerin içine siyasilerimizi de çekmemiz lazım. Onların da desteğini almamız lazım.

Bakanımızla, milletvekillerimizle sivil toplum örgütlerimizle esnafımızla el ele vererek çalışmamız lazım. Şanlıurfa Belediyesi'nin burada hiçbir menfaati yok. Bütün amacımız esnafımızın ve buradaki insanlarımızın mutlu olması. Biz 700 bin lira para ödeyerek Yeşil Direk ve eski Sanayi Bölgesi kentsel dönüşüm projesini hazırlattık. Belediye olarak çok fedakarlık yaptık. İnşallah bu tür projeleri Şehitlik ve Sancaktar mahallerinde de yaparız."

Muhabir: Yasin Dikme

Yayıncı: Mehmet Güldaş - ŞANLIURFA

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Eşref Fakıbaba Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
title