Haberler

Samsun 14 Yılda 190 Bin Sülün Üretilip Doğaya Bırakıldı

14 yılda 190 bin sülün üretilip doğaya bırakıldıORMAN ve Su İşleri 11'inci Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, Samsun'da 1969 yılında kurulan Gelemen Sülün Üretme İstasyonu'nda son 14 yılda 190 bin 25 sülün üretilip Türkiye'nin çeşitli kentlerinde doğaya bırakıldığını belirtti.

14 yılda 190 bin sülün üretilip doğaya bırakıldı

ORMAN ve Su İşleri 11'inci Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, Samsun'da 1969 yılında kurulan Gelemen Sülün Üretme İstasyonu'nda son 14 yılda 190 bin 25 sülün üretilip Türkiye'nin çeşitli kentlerinde doğaya bırakıldığını belirtti. Kılınçer, bu yıl sonuna kadar ise 14 bin sülün daha üretilerek doğaya salınacağını söyledi.

Sülün kuşunun Türkiye'de yoğun olarak yaşadığı bölgelerden biri olan Samsun'da sülün varlığının artırılması için 1969 yılından bu yana çalışma yapılıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na ait olan ve 1969 yılında kurulan Gelemen Sülün Üretme İstasyonu'nda üretim çalışmasıyla, yaban hayatı destekleniyor.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Orman ve Su İşleri 11'inci Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, "Sülünlerin dünyada en yaygın olarak bulunan türü halkalı veya kafkas sülünüdür. Sülün denilince de birçok insanın aklına bu sülün gelmektedir. Gelemen Sülün Üretme İstasyonu'nda son 14 yılda 190 bin 25 sülün üretilmiş ve Türkiye'nin muhtelif şehirlerinden doğalarına uygun alanlara yerleştirilmiştir. 2017 döneminde de 14 bin sülün üretilmesi planlanmaktadır. Üretim dönemi sona erdiği zaman 4 bin Samsun'a, 3 bin Sinop'a, 3 bin Giresun'a, 2 bin Kocaeli'ye biner adet ise Bolu ve Çorum illerine yerleştirilecektir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Sıddık Türkiye Samsun Sülün Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title