Haberler

Şampiyonluk Öyküsünü Anlattı

Bilecik 1. Amatör Lig 2014-2015 sezonu şampiyonu İl Özel İdarespor antrenörü Hasan Kol, çok mücadele ederek sezon sonuna kadar yaklaşık 135 antrenman yaparak şampiyonluğu hak ettiklerini söyledi.

Bilecik 1. Amatör Lig 2014-2015 sezonu şampiyonu İl Özel İdarespor antrenörü Hasan Kol, çok mücadele ederek sezon sonuna kadar yaklaşık 135 antrenman yaparak şampiyonluğu hak ettiklerini söyledi.

Hasan Kol, İHA Muhabirine yaptığı açıklamada, bu takımda yaklaşık 4 sene oynadığını, o zamanlar takımın 2. Amatör Lig'de mücadele ettiğinin söyledi. Oynadığı zamanlar Fatih Adıgüzel kardeşi ile antrenörlük hayatını başladığını belirten Kol, "Bu işe bir vesile ile başladım. Daha sonra Fatih Adıgüzel kardeşim iş yoğunluğundan dolayı ayrılmak zorunda kaldı ve takımın başına ben geçtim. Bir sezon bu şekilde kaynaşma evresinde geçti ve 1. Amatör Lig'e yükseldik. Geçen sene 1. Amatör Lig'i sondan altıncı sırada bitirdik. O sezonun şampiyonu Edebalispor daha güçlü olduğu için onlara 6 oyuncumuzu vermiştik. Bu sezon genç bir takım oluşturduk. Yaş ortalaması 18 geçmeyen bir takım yaptık. Çocukları toplayıp 'bu takım iyi idman yapacak, çok koşacak, çok yorulacak çünkü gençsiniz biz hep beraber yürüyeceğiz' dedim. Biz bir fidanı ektik ve bu takımla beraber hep idman yaparak, herkes birbirine saygılı olarak, herkes birbirinin gözünün içine bakarak abi kardeş ilişkisi çerçevesinde bu lige başladık. Abi abiliğini bilecek, küçükleri ezmeyecek, küçük küçüklüğünü bilecek, büyüklerine terbiyesizlik yapmayacak şekilde bir disiplini kurduk. Düzeni kurduk ve idmanlara başladık" dedi.

"SEZON BAŞINDA 5 GÜN İDMAN 1 GÜN TATİL YAPTIK"

Sezonun başında arka arkaya 5 gün olmak üzere haftada 25 idman yaptırdığını belirten Kol, "1 gün tatil yaptı çocukla,r 5 gün idman yaptılar. Bu idmanlarda merdiven çalışmaları, zıplamalar, çabukluk çalışmaları, kuvvet, tepe koşuları dediğimiz şeylerin hepsini uyguladık. Tabi biraz da mutlaka içinde olmak lazım. Çocuğun sana inanması lazım. Çocuk seninle daha önce oynamış olacak. Çıkacaksın onlarla beraber top oynayacaksın. Yeri gelecek şakalaşacaksın, yeri gelecek ceza vereceksin. Kızdığın zaman kızdığını bilecek, şakalaştığın zaman şakalaştığını bilecek. Ama hep adil olacaksın ve kendi bildiğini yapacaksın. Doğrusu ne ise onu yapacaksın ve yanlış da yapılıyorsa, haksızlık da oluyorsa haksızlık olacağını da söyleyeceksin. Sonuç olarak biz çocuklara güvendik ve bu işe başladık. Cayır, cayır idman yaptık, 135 tane idman yaptık. 30 tane hazırlık maçı yaptık. Öyle bir inandık ki birbirimize inanmak her şeyi getirdi" dedi.

"BİLECİKSPOR'U HİÇ YEMENEDİK"

Sezon başında 2. haftada Vezirhan Spor'a 3-2 yenildiklerinin belirten Kol, "5. hafta Bilecikspor'a aynı skor ile mağlup oldu. Bilecikspor'u hiç yenemedik. İlk maçta benim sahada olmamam, benim kartımın geç gelmesi çocukları çok etkiledi. Yönetici kartım 3-4 maç geç geldi. Sahada olmamamın çok büyük etkisi oldu bu süre zarfında ve 2 mağlubiyet aldık. Bilecikspor ile ikinci maçta çocuklarının ayakları titredi. Ben çok güveniyordum onlara ve en çok içime oturan maç Bilecikspor'un ikinci maçıdır. Çünkü Hidayet'le Hakan Ayaz'ı kafa topu çalıştırması yaptık. Nitekim golü de yedik, ama bize bir ders oldu. Bizim çok içimize oturdu. Bilecik'te birbirine bakan popüler iki takımsın. Bir de Bilecikspor'da ben yıllarca çalıştım ve takımda oynamak için hep can attık. Buradan Bozüyükspor'a gittik, olmadı bizi almadılar. Sağ olsun Bilecik alt yapımız olmadı diye almadılar. Bilecikspor eski tesisine kavuştu. Başkanları İsmail Cinoğlu arı gibi çalışarak kulübü bir yerlere getirmeye çalışıyor. Helal olsun çünkü Bilecikspor bir ilin takımıdır ilk önce o gelir" dedi.

"BU ÇOCUKLAR BEŞ KURUŞ PARA ALMADAN OYNADILAR"

Bu takımda oynayan çocukların beş kuruş para almadığını belirten Antrenör Hasan Kol, "Sadece İbrahim ve Mustafa'nın yol paralarını verdik Biri Kütahya'dan biri Bursa'dan geliyordu. Onların yol paraları dışında bir kişiye 1 TL para verilmedi. Kimine eşofman yetmedi. Önceden kendisine verilen eşofman aynı olur diye onu getirdik. İşçilerimiz sağ olsun. Oradaki adamlar maaşlarından ailesinin, çocuğunun parasından kesiyor 15-20 lira. Bana gönderiyor. Bilecik çocuklarına sahip çıktılar, böyle yürüdük. Yeri geldi 70 kişi idmana çıktık. 3 gruba bölündü. 130 taneye yakın lisansımız var. 130 çocuk demek, 130 tane pırıl, pırıl genç demek. Maçlarda bu çocukları küçük gördüler. Dediler ki bu çocuklar ne olur. Çok sertlik yapmaya çalıştılar, tabii ki olacak futbolun doğasında ama çocukları yıldırmadık arkasında bulunduk. Bu iş bedavaya geliyorsa bile çocuğa niye geldiğini önemseyeceksin. Ona hakkını vereceksin, eğlendireceksin. Ama eğlendirirken de mutlaka bir merdiven üstüne çıkacak çocuk ve biraz daha yukarıları görecek. Bir sonraki idman biraz daha yukarıları görecek. Her yukarıyı görüşte ufku genişleyecek, büyüklerle maç yapacak. Fiziğini geliştirecek, çok idman yapacak. Ondan sonra nefesi açılacak. Böylelikle biz buralara geldik" dedi.

"BAL LİG'İNDE BU ÇOCUKLARLA NE YAPABİLİRİZ"

Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) elindeki imkanlar ile neler yapabileceğinin anlatan Hasan Kol, "Bu kemik kadroya birkaç tane düşündüğümüz futbolcu var. Bu çocuklarda bizim kendi çocuklarımız. BAL liginde oynamış insanlar. Bilecik'e yerleşmiş veya gene bu işte sivri olmuş arkadaşlarımız, kardeşlerimiz var. Bunları da tabi ki bünyemize katmaya çalışacağız. 250 Bin TL bütçe ile olsa bu Bilecikli çocuklardan kaç tanesi oynar. 250 bin TL bütçe var. Bilecik'in genelindeki çocuklardan sadece 4 tanesi oynar. 5'i olmaz ama biz inandık, bizde inandıracağız. Maçtan bir gün önce bile kampa alacağım. Sonuna kadar böyle olacak" dedi.

"ŞAMPİYONLUK MAÇINDA YAŞANAN OLAYLAR BİZLERİ ÇOK ÜZDÜ"

Hasan Kol, Osmaneli Gençlerbirliğispor maçında rakip takımın oyuncuların çok centirmence bir mücadele örneği gösterdiklerini ve maçın bitmesine 5 dakika seyirciler tarafından bir takım olayların yaşandığını belirtti. Kol, "Osmanelili oyuncu dün yazdı çok üzüldüklerini, yapılanların çok kötü olduğunu söylediler ve özür diledi bizden kendi adlarına. Bir arkadaşım beni aradı ve Osmaneli Gençlerbirliği kurulduğundan beri takımın topçusuyum dedi. Osmaneli Gençlerbirliği hiç bir alakası yok 5 tane kendini bilmez, dengesizin yaptığı şeyler dedi. Galibiyetinizi kutlarım dedi. Bu ne kadar güzel bir dostluk. Ben de dedim ki sizinle alakası olmadığına eminim inanın sahada müthiş mücadele oldu fakat en kötüsü maçın muhteşemliğinin değil maç sonunun konuşulması kötü bir hatıra olacak. Bu arada sizin kulübün zarar görmesi de cabası. Orada bize yaklaşık 200 taraftar saldırdı. Birinde bıçak olsa bizi bıçaklasalar bir futbolcu ölse, şampiyon olmuşuz ne yazar. Adamlar alkollüydü. Bize dedi ki orada polis tam çıkarken maç bitiminde soyunma odalarına koşarak gideceksiniz. Oraya yakın tribüne ittirmeye çalıştılar. 200, 300 kişiyi aynı anda tel örgüleri ittirmeye çalışınca bir arbede oldu, sonra gaz. Gaz olunca bu sefer hepten çığırından çıktı. Sahaya girdiler, polise bir şey yapamadı. Ben 6 sene boyunca Osmaneli sporda top oynadım, 6 tane şampiyonluk yaşadım. 1 kere bile böyle bir şey olmadı" dedi.

"EMNİYET ASKF BURADA MAÇ OYNATMANIN RİSKLİ OLDUĞUNU BİLDİRDİĞİNİ DUYDUM"

Osmaneli'nde yaşanan olaylarda polisin yaptığının belki yanlış olduğunu belirten Kol, "Osmaneli İlçe Emniyet Müdürü'nün Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'na burada maç oynanamayacağını, oynansa da güvenlik açısında riskli olduğunu bildirdiği gibi bir şey duydum. Ne derece doğru bilmem. Ben buraya maç koydum güvenliği Amatör Spor Kulüp Federasyonu mu sağlar? Tabi ki Emniyet Müdürlüğü konseyi mi toplayacak. Bu sefer polis mi suçlu oldu veya maç sonu biz mi suçlu olduk. Tribüne birisi bir hareket mi yaptı. Zaten yaparlarsa benim yanımda olamazlar. Ben Osmaneli'nin taraftarını çok iyi bildiğim için o Abazaların, lastikçi İsmet'leri bildiğim için Osmaneli taraftarının böyle bir şey yapacağı aklımdan hayalimden geçmezdi" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osmaneli Bilecik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title