Haberler

Salihli'de, Tarihinin En Kalabalık Mitingi Yapıldı

Manisa'nın Salihli İlçesinde Gerçekleştirilen "Hepimiz Türk'üz, Hepimiz, Askeriz, Hepimiz Mehmetçiğiz" Mitingine 20 Bine Yakın Kişi Katıldı. Miting, Salihli Tarihinin En Büyük Mitingi Olarak Kayıtlara Geçti.

Manisa'nın Salihli ilçesinde gerçekleştirilen “Hepimiz Türk'üz, Hepimiz, Askeriz, Hepimiz Mehmetçiğiz” mitingine 20 bine yakın kişi katıldı. Miting, Salihli tarihinin en büyük mitingi olarak kayıtlara geçti.

Önceki gün Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde 12 askeri şehit eden PKK terörü Salihli'de tarihi bir kalabalık tarafından lanetlendi. Kent meydanında 100'e yakın sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin desteği ile düzenlenen mitingde ADD Salihli Şubesi'nin 100 metrelik Türk bayrağı açıldı. Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay'ın da katıldığı mitingde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından basın açıklaması okundu. Açıklamada, “Salihli halkı artık sözün bittiği yerdeyiz. Artık memleketimizin hiçbir yerinde şehit cenazesi görmek istemiyoruz. Hiçbir Türk anasının kardeşinin babasının ağlamasını göz yaşı dökmesini istemiyoruz. Sayın devlet büyükleri sayın başbakan eğer sizde söylediğini sözlerde ciddiyseniz, ilk önce Türkiye'den Kandil Dağları'na Barzani köpeğine elektriği kesin. Sizin ciddiyetinizi anlayalım. Eğer söylediklerinizde ciddiyseniz Barzani Köpeği'nin Mersin Limanı'nda ve Türkiye içerisindeki şirketlerini kapatın ki sizin ciddiyetinizi anlayalım.”denildi.

Basın açıklamasın ardından 20 bine yakın kişi Salihli'nin ana caddelerinden Şehitlik Alanı'na sloganlar atarak yürüdü. “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez”, “Türk Vatanı Bir Bütündür, Parçalanamaz”, “Varlığımız Türk Varlığına Armağan Olsun” gibi sloganların atıldığı yürüyüşün ardından gelinen Şehitlik Alanı'nda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay bir teşekkür konuşmasını yaptı. Okay, “Düzenlenen bu toplantı ve yürüyüş ile Türkiye'nin her yerinde düzenlenen toplantılara tercüman olduk. Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü parçalamak isteyenlere müsaade etmeyiz. Bizim bu birlik ve beraberliğimizi bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir”dedi. Şehitlik Anıtı'nda gerçekleştirilen törenin ardından mitinge katılanlar sloganlar eşliğinde dağıldı.

(ES-ÖA-YK)

23.10.2007 13:36 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

title