Haberler

Sakarya'da Patileri Kesilen Yavru Köpeğin Ölümü

Bolu Hayvanları Koruma Derneği (BOLHAYKO), Sakarya'nın Sapanca ilçesinde bir yavru köpeğin ölümüyle sonuçlanan patileri kesilmesi olayını kınadı.

Bolu Hayvanları Koruma Derneği (BOLHAYKO), Sakarya'nın Sapanca ilçesinde bir yavru köpeğin ölümüyle sonuçlanan patileri kesilmesi olayını kınadı.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, Sakarya'da meydana gelen yavru köpek vakasının tüm Türkiye'yi derinden yaraladığı ifade edildi.

İnsanlık tarihi boyunca iyi ve kötünün hep olduğu dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Biz misyon olarak gerek insana gerek hayvana yapılan zulme sevgisizliğe ve vicdansızlığa karşıyız. Karınca misali tarafımızın belli olması adına iyinin yanında yer almaya ve dilsiz kendin ifade edemeyen bu canların haklarını savunmaya devam edeceğiz. BOLHAYKO olarak Sakarya'da yaşanan bu vahşeti nefretle kınıyoruz. Yavru bir köpeğe yapılan bu zulm insanlığa sığmayan bir davranıştır.

Yaşanan bu elim ve vicdanları derinden sarsan olayda başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere konuya sahip çıkmaları ve sorumluluların biran önce cezalandırılmaları yönünde talimat vermesi ve yayınladığı twitlerle bütün vatandaşlarımızı hayvanları koruma konusunda duyarlı olmaya davet etmesi bizlerin yüreğine su serpmiştir. İnşallah en kısa zamanda çıkacak olan yasa ile hayvanlara zulmedenler cezasız kalmayacaktır."

Kaynak: AA / Güncel

Sakarya Sapanca Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title