Haberler

Türkiye, Gazze'deki Yaralıları Tedavi Etmeye Devam Ediyor

Güncelleme:

Sağlık Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Daire Başkanı Şükrü Yorulmaz, Gazze'deki yaralıların sağlık durumları ve Türkiye'ye getirilecek hastalar hakkında bilgi verdi. Çocuk ağırlıklı bir hasta grubunun olduğunu belirten Yorulmaz, Türkiye'nin yardımlarının süreceğini söyledi.

EL Sağlık Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Daire Başkanı Şükrü Yorulmaz, "Çocuk ağırlıklı bir hasta grubu. Hastalarımız ambulans içerisinde bekliyor, uçakla ilgili işlemler bittikten sonra Türkiye'ye yollayacağız. 5 aylık bir kız bebek var. Kollarında ve bacaklarında kırıkları olan bir bebek. Annesiyle onu da götüreceğiz." dedi.

Yorulmaz, Mısır'daki El-Ariş Havalimanı'nda Ankara'ya getirilecek yaralıların sağlık durumları ve Gazze'deki sağlık çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Dün sabah Gazze Şeridi'ne giderek sahra hastanelerine ilişkin çalışma yürüttüklerini belirten Yorulmaz, bölgedeki hastanelerin eksiklikleri konusunda Bakanlığı bilgilendirdiğini aktardı.

Yorulmaz, hem mevcut hastanelerin eksikliklerinin giderilmesi hem de kurulması planlanan sahra hastaneleriyle gerekli izinleri alacaklarını söyledi.

Şu anda 20'den fazla hastayı, refakatçileriyle beraber tedavi için Ankara'ya göndereceklerini bildiren Yorulmaz, "Çocuk ağırlıklı bir hasta grubu. Hastalarımız ambulans içerisinde bekliyor, uçakla ilgili işlemler bittikten sonra Türkiye'ye yollayacağız. Bir kız bebek var. Kollarında ve bacaklarında kırıkları olan bir bebek. Annesiyle onu da götüreceğiz." bilgisini verdi.

Nakledilen hastaların Ankara'da sağlık durumlarının tekrar inceleneceğini aktaran Yorulmaz, "Hiçbir durumlarını atlamayacağız. Baştan sona bütün hastalar yeni hastaymış gibi değerlendirilecek." dedi.

Kanser ve ortopedi hastalarının ağırlıklı olduğunu belirten Yorulmaz, uçuşa elverişsiz durumda hastanın bulunmadığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Daire Başkanı Şükrü Yorulmaz, Türkiye'nin Gazzelilere yardımlarının süreceğini dile getirdi.

Kaynak: AA / Sağlık

Sağlık Bakanlığı Türkiye Çocuk Gazze Uluslararası İlişkiler Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title