Haberler

Osmaniye'de sokak hayvanlarına yardım ve sağlık kontrolleri yapıldı

Güncelleme:

AFRİKA sıcaklarının görüldüğü deprem bölgesi Osmaniye'de gönüllü veteriner hekimler tarafından sokak hayvanları beslendi ve sağlık kontrolleri yapıldı. Hayvan Hakları Federasyonu'nun (HAYTAP) gönüllü ekipleri ve veteriner hekim Tuğba Acar, kırsal mahallelerde ve çöplük çevresinde popülasyon gözlemleme çalışması yaptı. Sokak hayvanlarına gıda ve su verildi, dış parazit enfestasyonu tespit edilen köpeklere ilaç uygulaması yapıldı. Ayrıca, şehir merkezindeki vatandaşlara hayvan hakları kanunu, kısırlaştırma ve parazite karşı uygulamalar konusunda bilgiler verildi.

AFRİKA sıcaklarının görüldüğü deprem bölgesi Osmaniye'de gönüllü veteriner hekimler tarafından sokak hayvanları beslendi ve sağlık kontrolleri yapıldı.

Yaz mevsiminin en sıcak günlerinin yaşandığı Düziçi ilçesinde, Hayvan Hakları Federasyonu'nun (HAYTAP) gönüllü ekipleri ile veteriner hekim Tuğba Acar, kırsal mahallelerde ve çöplük çevresinde popülasyon gözlemleme çalışması yaptı. Ekipler daha sonra ise sahipsiz sokak hayvanlarına gıda ve su verip, dış parazit enfestasyonu tespit edilen köpeklere ilaç uygulaması yaptı. Ayrıca, şehir merkezindeki vatandaşlara, hayvan hakları kanunu, kısırlaştırma ve parazite karşı uygulamalar konusunda bilgiler verildi.

HAYTAP Başkan Yardımcısı Veteriner Hekim Ali Laçinbala, saat 11.00 ile 15.00 arasında 45 derece sıcaklığın sabit gittiğini belirterek sokak hayvanlarının zor günler yaşadığını söyledi. Laçinbala, HAYTAP kurtarma timleri depremin merkez üslerinden birisi olan Hatay'dan hala çıkmamışken diğer bir kurtarma timimizde, iş birliği yapan yerel yönetimlerle sahaya inmeye devam ediyor. Sokak hayvanlarını da ciddi şekilde etkileyen bu durum nedeniyle bizlerin de sahaya inerek operasyon sayısı ve sağlık durumları konusunda tespit yapmamızı kaçınılmaz hale getirdiö diye konuştu.

KISIRLAŞTIRMAYA AĞIRLIK VERİLECEK

Ali Laçinbala, 2 yıldır düzenli tedavi ve kısırlaştırma çalışması yaptıkları Düziçi'de etrafa çok sayıda köpek atıldığının tespit edildiğini belirterek, 'Şehir merkezinde de yaşamı zorlaştıran düzeye gelen bu popülasyonun deprem döneminde ara vermiş olduğumuz kısırlaştırma programına tekrar başlayarak kontrol altına alınması ve özellikle uyuz tedavilerinin derhal yapılması konusunda yerel yönetimle fikir birliğine vardık. Büyük bahçelerin ve ekim alanlarının şehir merkezine çok yakın olduğu geniş arazide hedefimiz önümüzdeki 2 ay içerisinde yakalanabilen tüm sokak canlarının kısırlaştırılarak tekrar alındığı ortama bırakılmasıö dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Osmaniye Deprem Afrika Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title