Haberler

    Çene Kılları Neden Çıkar?

    Kadınlarda çene kılları oldukça rahatsız edici bir durumdur. Ne kadar yaygın görülse de çene kılları bazen ciddi hastalıklara işaret ediyor olabilir. Çene kılları neden çıkar sizin için bir araya getirdik.

    Çene kılı kadınlarda oldukça yaygın bir problemdir. Çene bölgesinde birkaç kıl normal olsa da bazen ciddi bir sağlık probleminin göstergesi olabilir. İşte çene bölgesindeki kılların başlıca nedenleri:

    Genetik faktörler

    Fazla kıllı biriyseniz bunun sebebi genleriniz olabilir. Annenizde veya büyükannenizde varsa sizde de çıkması muhtemel.

    Hormon dengesizliği

    Hormonlarınız vücudunuzda meydana gelen anormal şeylerin sebebi olabilir. Çene kılları da bunlardan bir tanesi. Bu durumun sebebi erkek hormonlarının fazlalığı olabilir.

    Yaş

    Kadınlar yaşlandıkça daha az östrojen (kadınlık hormonu) salgılamaya başlar. Bu nedenle menopoz döneminden itibaren kıllanma başlayabilir.

    Polikistik over sendromu

    Çene kıllarının ciddiye alınması gereken nedenlerinin başında polikistik over sendromu geliyor. Polikistik over sendromu üreme sağlığı ve hormonlarında büyük bir etkiye sahiptir. Çene kıllarıyla birlikte düzensiz adet, kilo kaybı, kısırlık, yumurtalık kistleri gibi sorunlar da varsa hemen doktorunuza görünmelisiniz.

    Cushing sendromu

    Çene kıllarının fazlalığı bazen cushing sendromuna işaret ediyor olabilir. Stres hormonu olan kortizolun fazla salgılanması cushing sendromunu tetikliyor. Cilt çatlakları, kilo alma ve tip 2 diyabet cushing sendromuyla bağlantılı olabilir. Mutlaka doktorunuza danışın.

    Konjenital (doğuştan) adrenal hiperplazi

    Oldukça nadir görülen ve tipik olarak doğuştan teşhis konulan konjenital adrenal hiperplazi çene kıllarının sebebi olabilir.

    Hamilelik veya doğum kontrolü

    Hamileliğin kadınların vücuduna etkileri malum. Hamilelikte çene kıllarının fazlalaşmasında endişe edilecek bir durum söz konusu değildir. Genellikle doğumdan sonra geçer.

    PembeNar Özel

    Kaynak: Pembenar / Sağlık

    Sağlık Haberler

    Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

    Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

    Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

    Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

    Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

    Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

    Bakmadan Geçme

    Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
    Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

    Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title