Haberler

Safranbolu, Japonya Televizyonunda

Japon Devlet Kanalı Nhk Tv, Türk İnsanının Günlük Yaşamının Anlatıldığı Belgeseli Karabük'ün Tarihi İlçesi Safranbolu'da Çekmeye Başladı.

JAPON devlet kanalı NHK TV, Türk insanının günlük yaşamının anlatıldığı belgeseli Karabük'ün tarihi ilçesi Safranbolu'da çekmeye başladı.

Her yıl binlerce Japon turistin ziyaret ettiği Safranbolu'ya, Japon devlet kanalı da ilgi gösterdi. Tarihi evleri ve konaklarıyla ünlü ilçeye gelen televizyon ekibi, Türk insanının günlük yaşamının anlatıldığı belgesel için çalışmalara başladı. 5 kişilik ekip, belgesel kapsamında tarihi evleri ve sokakları görüntülerken, kent sakinleriyle röportaj yaptı.

Belgeselin yönetmeni Ryuji Osaki, NHK TV'nin 'Japonya'nın BBC'si' olarak bilindiğini belirterek, şunları söyledi:

''Hazırladığımız belgesel, Türk insanının günlük yaşantısı ve o yörenin tarihi, turistlik yerlerinin tanıtımıyla ilgili. Belgeselimizin ilk bölümünü Bursa'da hazırladık. İkinci bölümde ise Safranbolu yer alıyor. Nisan ayının ilk haftasında yayınlanacak belgeselde, Safranbolu 45 dakika tanıtılacak. Japon halkı, bu küçük ve şirin ilçeye ayrı ilgi gösteriyor. Tarihi evler, geçmişi korumaları ve bazı geçmiş geleneklerin yaşatılması bu ilgiyi artırıyor. Bu belgesel ile halkımızın ilgisinin bu küçük ilçeye daha da artacağını düşünüyoruz.''

Ali Faik ATAY

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title