Haberler

Safiye Soyman Ve Faik Öztürk Yaşlılar İçin Sabancı ÜniversiteSi Güneş Günü'ndeydi

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri Tarafından Geleneksel Olarak Her Yıl Düzenlenen Güneş Günü Etkinliği 11. Yılında Sürpriz İsimlere De Ev Sahipliği Yaptı.

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen Güneş Günü etkinliği 11. yılında sürpriz isimlere de ev sahipliği yaptı. Ekranların sempatik çifti Sanatçı Safiye Soyman ve eşi Faik Öztürk Sabancı Üniversitesi Güneş Günü'nde huzurevleri ve darülacezelerden gelen yaşlılar için sahne aldılar ve yaşlıların kendileri hakkındaki soruları yanıtladılar.

Güneş Günü ile Sabancı Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri kapsamında uygulanan projelerde sene boyunca birlikte çalışılan ilköğretim okulu öğrencileri, engelliler, yaşlılar, mülteci ailelerin çocukları ve sokakta çalışan çocuklar, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'nun Yurt ve Toplum Merkezleri'nden yararlanan çocuklar ve lise öğrencileri Sabancı Üniversitesi'nde üniversite öğrencileri ile bir araya gelerek unutulmaz bir gün geçirdiler.

29 Mayıs Pazar günü Sabancı Üniversitesi'nin Tuzla'daki kampüsünde tüm gün devam eden şenlikte bu yıl Sanatçı Safiye Soyman ve Faik Öztürk de darülacezelerden ve huzurevlerinden gelen yaşlılar için sahne aldılar. Sempatik ikilinin gerek atışmaları ve gerekse başlarından geçen ilginç hikayelerle bol bol gülen yaşlılar ikilinin şarkıları ile hem eğlendi hem de zaman zaman duygulandı, kimi zaman da sahnede oynadı.

Yaşlılardan Safiye Soyman ve Faik Öztürk'e öğüt

Faik Öztürk'ün Sayiye Soyman ile yaşadıkları ilginç anları anlatarak yaşlıları eğilendiren sohbetinin ardından yaşlılar Faik Öztürk'e "Safiye Hanım'ın kıymetini bilin, insan yalnız kaldığında eşinin kıymetini anlıyor." dedi. Bunun üzerine Safiye Soyman'da güçlü bir alkış ile öğüde destek verdi.

Yaşlılardan gelen mutluluğunuzu neye borçlusunuz sorusuna da Faik Öztürk kendine has uslubu ile "Safiye çok gamsız bir kadın, mutluluğumuzu da onun gamsızlığına borçluyuz." dedi

Sanatçı Safiye Soyman Güneş Günü'ndeki engellilerin de yoğun sevgisi ile karşılaşarak kendisine armağan edilen çiçekleri "Benim de engelli bir çocuğum var." diyerek çok duygulanarak kabul etti.

Yaklaşık olarak 3200 kişinin katıldığı, 800 Sabancı Üniversitesi öğrencisinin gönüllülüğüyle gerçekleşen Güneş Günü'ne bu yıl Unilever de sponsorluğu ile destek oldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title