Haberler

Ronaldo Muradına Erdi

FIFA tarafından yılın en iyilerinin belirlendiği Ballon d’Or ödül töreninde 2013 yılının en iyi futbolcusu Real Madrid’in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo’nun oldu.

FIFA yılın 11'ini görmek için tıklayın!

FIFA'nın düzenlediği Ballon d'Or ödüllerinde 2013 yılının en iyi oyuncusu Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo seçildi. Geçtiğimiz sezon 56 maçta 66 gol kaydeden Ronaldo 2008'den sonra ikinci kez bu büyük ödüle layık görüldü.

Yılın 11'ine Alman ve İspanyol damgası

2013 yılının en iyi ilk 11'ine ise Bayern Münih ve Barcelona oyuncuları damga vurdu. 2013 yılını 4 kupayla kapatan Bayern Münih'ten 3, La Liga'nın son şampiyonu Barcelona'dan ise 4 oyuncu yılın en iyi ilk 11'inde yer buldu. 2013 yılının en iyi 11'i şu isimlerden oluştu:

Kaleci

Mauel Neuer (Bayern Münih)

Defans

Dani Alves (Barcelona)

Thiago Silva (PSG)

Sergio Ramos (Real Madrid)

Philip Lahm (Bayern Münih)

Orta saha

Xavi (Barcelona)

Andres Iniesta (Barcelona)

Franck Ribery (Bayern Münih)

Forvet

Zlatan Ibrahimovic (PSG)

Lionel Messi ( Barcelona)

Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

En iyi teknik adam Heynckes

Bayern Münih ile rüya gibi bir sezon geçirerek Almanya Kupası, Şampiyonlar Ligi ve Bundesliga şampiyonluğu kazanan Jupp Heynckes, 2013 yılının en iyi teknik direktörü seçildi. Bayern Münih ile kazandığı başarı kulüp tarihinde bir ilk olma özelliği taşırken 68 yaşındaki teknik adam, unutulmaz başarılar kazandığı 2012-2013 sezonunun sonunda kariyerine nokta koyarak emekli oldu.

Yılın golü İbra'dan

FIFA'da yılın gölü Paris Saint Germain'in yıldız ismi Ibrahimovic'in İsveç formasıyla İngiltere'ye attığı gol seçildi. Yıldız oyuncunun özel karşılaşmada ceza alanı sağ çaprazından röveşata ile attığı muhteşem gol 2013'ün en iyisi olmaya layık görüldü.

Fair-play ödülü Afganistan Federasyonu'na

2013 FIFA Fair-play Ödülü Afganistan Futbol Federasyonu'nun oldu. Ülkede iç savaş yaşanmasına karşın, futbola olan yatırımlarını devam ettiren Afganistan Federasyonu bunun karşılığı Güney Asya şampiyonluğunu kazandı.

Onur ödülü Pele'nin

Avrupa'nın en iyilerine verilen ödül töreninde futbol hayatı boyunca Avrupa'da hiç forma giymeyen Brezilya'nın efsane ismi Pele, FIFA tarafından onur ödülüne layık görüldü. Yılın en iyi kadın futbolcusu ise Almanya Milli Takımı oyuncusu Nadina Angerer seçildi.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Bayern Münih Real Madrid Barcelona Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title