Haberler

Rıce Londra'da Protesto Edildi

NATO Ülkelerinin Afganistan'da Güç Birliği Yapmasını İstemek Üzere İngiltere'ye Gelen ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Savaş Karşıtları Tarafından Protesto Edildi.

NATO ülkelerinin Afganistan'da güç birliği yapmasını istemek üzere İngiltere'ye gelen ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, savaş karşıtları tarafından protesto edildi.

ABD Dışişleri Bakanı Rice'ın, İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband ile görüşmek üzere Downing Caddesi'ne geleceğini öğrenen savaş karşıtları, öğle saatlerinden önce eylem için toplandı. İngiltere Başbakanı Gordon Brown'ın evinin de bulunduğu Downing Caddesi'nde toplanan savaş karşıtları, yaklaşık 3 saat boyunca Rice, ABD Başkanı George W. Bush ve Brown'ı protesto etti. Protesto eylemi sırasında kısa bir konuşma yapan Lindsay German, "Rice, buraya hoş gelmedin" dedi ve Afganistan ile Irak'tan

askerlerin bir an önce geri çekilmesini istedi. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı eylem sırasında, "Terörist Bush, terörist Condi", "Askerleri geri çekin" şeklinde sloganlar atıldı. Az sayıda polisin görev yaptığı eylem sırasında herhangi bir taşkınlık yaşanmazken, Rice başbakanlığa güvenlik gerekçesi ile arka kapıdan alındı.

Gösteri sırasında, Türkçe olarak "Askerleri geri çekin" şeklinde bir pankart açılması da dikkat çekti.

(HU-OYK-OYK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title