Haberler

Reytingi En Yüksek Osb

Amasya'nın Suluova İlçesinde 75 Hektarlık Bir Alanda Alt Yapı Çalışmaları Tamamlanmak Üzere Olan Organize Sanayi Bölgesi (Osb), Kara, Hava ve Demir Yolu Ulaşımı Yönünden Hiçbir Sorunu Olmaması ve Kömür Ocakları ile Doğalgaz Boru Hattının Bitişiğinde Olması Nedeniyle Yatırımcıların İştahını Kabartıyor.

Amasya'nın Suluova ilçesinde 75 hektarlık bir alanda alt yapı çalışmaları tamamlanmak üzere olan Organize Sanayi Bölgesi (OSB), kara, hava ve demir yolu ulaşımı yönünden hiçbir sorunu olmaması ve kömür ocakları ile doğalgaz boru hattının bitişiğinde olması nedeniyle yatırımcıların iştahını kabartıyor.

Bölgesel kalkınmada ve yerel üretim imkanlarını harekete geçirmede OSB'lerin büyük öneme sahip olduklarını söyleyen Amasya Valisi Celalettin Lekesiz, "Amasya ve Merzifon'da bulunan OSB'lerden sonra Suluova Kazanlı mevkisinde 75 hektarlık bir alanda 2005 yılında yapımına başlanılan ve 8 milyon YTL tutarındaki alt yapı çalışmaları tamamlanmak üzere olan Suluova OSB'yi de yerel, ulusal ve uluslararası kaynakları harekete geçirerek, ilimizin rekabet gücünü artıracak ve halkımızın refah seviyesini yükseltmeye önemli katkı sağlayacak" dedi.

Suluova OSB'den 2 ile 10 dönüm arası büyüklüklerde 85 adet parsel bulunduğuna dikkat çeken ve yerleşim planında işletme büyüklüklerinin her sektöre hizmet verebilecek şekilde tasarlandıklarını, hangi sektör olursa olsun Suluova OSB'de üretim faaliyetini rahatlıkla yürütebileceğini açıklayan Vali Celalettin Lekesiz, "Her türlü ulaşım imkanı olan Suluova OSB ilçe merkezine 4 kilometre, Amasya Merzifon Havaalanı'na 7 kilometre, Samsun Limanı'na 85 kilometre, demiryoluna ise 2 kilometre mesafede bulunuyor. Kömür ocakları ve doğalgaz boru hakkına bitişik olması gibi avantajları da Suluova OSB'nin yer seçimindeki isabetin güzel bir sonucudur" diye konuştu.

Bölgenin rüzgar enerjisi ile biyogaz enerjisi gibi ucuz enerji üretim imkanına sahip olduğunu belirten Vali Lekesiz, şöyle konuştu: "OSB'nin çevresinin boş olması ileriki dönemlerde büyüme ihtimali sebebiyle önemli bir diğer avantajdır. OSB'nin şehir merkezinden uzak olması, çevre temizliği açısından son derece iyi bir planlama örneğidir. Bölgede genç nüfusun yoğunluğu istihdam açısından avantaj oluştururken, OSB'ye yönelik olarak Endüstri Meslek Lisesi ve Anadolu Endüstri Meslek Lisesi, Kız Meslek Lisesi ve Anadolu Kız Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi, Mesleki Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi tarafından İŞKUR ile birlikte işgücü konusunda çeşitli projeler hazırlanmaktadır." Suluova OSB için müracaat duyurusunda bulunmadan önce 42 tane yatırımcının ön başvuruda bulunduğunu ifade eden Lekesiz, "85 parselin ücretsiz olarak tahsiline başlanmış olup, bugün itibariyle 30 gün süre ile başvurular alınacaktır. 4 Ağustos Pazartesi günü son başvurular kabul edilecek ve müracaatlar değerlendirilip tahsis işlemleri tamamlanacak" açıklamasında bulundu.

(DY-SA) 03.07.2008 17:33 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title