Haberler

Reşit Karabacak: Dopingi Allah Hiçbir Sporcuya Nasip Etmesin

Güncelleme:

Eski milli güreşçi 59 yaşındaki Reşit Karabacak, Erzurum'da düzenlenen geleneksel karakucak güreşlerine katıldı.

Balkan ve Akdeniz Oyunları'nda birincilik alan, 1983'te Budapeşte'de 82 kiloda Avrupa şampiyonu olan eski milli güreşçi 59 yaşındaki Reşit Karabacak, Erzurum'da düzenlenen geleneksel karakucak güreşlerine katıldı ve son zamanlarda Türkiye'nin dopingle anılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Şampiyonluk kazanan sporcuların dopingli çıkmasına üzüldüğünü ifade eden Karabacak, "Dopingi Allah hiçbir sporcuya nasip etmesin. En iyi doping Atatürk'ün dediği gibi, bir sporcunun zeki, çevik ve ahlaklı olmasıdır" dedi.

Atatürk Üniversitesi kampüsü içindeki stadyumda Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel karakucak güreşlerine Rusya, Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye'den 249 güreşçi katıldı. Yıldız ve büyükler kategorisindeki güreşlere büyük ilgi gösteren vatandaşlar tribünleri tıka basa doldurdu. Kıran kırana geçen güreşlerde dereceye girenlere madalya ve para ödülü verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in özel davetlisi olarak yerleştiği Bursa'dan memleketi Erzurum'a gelen güreşin efsane isimlerinden Reşit Karabacak'a sporcu ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

"DOPİNG İLACI ALMAK YERİNE BAL, TEREYAĞI YİYİN"

Er meydanında güreşecek sporcuların yanına giden Karabacak, sporun inceliklerini anlatarak, güreşte ilk kuralın çok çalışmak ve yenileceğini düşünmemek olduğunu söyledi. Doping haberlerine çok üzüldüğünü vurgulayan Karabacak, şöyle konuştu:

"En iyi doping, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, bir sporcunun zeki, çevik ve ahlaklı olmasıdır. Çünkü güreşirken bir oyundan diğer bir oyuna geçmek hem akıl hem de çeviklik ister. Bu her babayiğidin harcı değildir. Doping haberleri gönlünü spora adamış bizim gibi şampiyonları çok üzüyor. Dopingsiz bir spor hayatı çok güzel. Doping bir baş belasıdır. Allah almayı nasip etmesin. Bizler sandoz kullanırdık. Başka bir şey bilmezdik. Ama günümüzde bu bir sektör haline gelmiş. Başbakan ve bakanımız bu işin üzerinde çok duruyor. Olmaması için mücadele ediyorlar. Benim çocuklarım da güreşiyor. Onlar da doping olmaması için mücadele veriyor. Her şeyin doğalı iyidir. Doping yerine bal, tereyağı ve yumurta gibi gıdalar yenilsin. Doping kullanıp kimse kimsenin hakkını yemesin. Doping insanın hem ömrünü hem de spor hayatını bitirir."

"DEVLET SPORCUSUNA SAHİP ÇIKIYOR"

Erzurum'da imkanların kısıtlı olması nedeniyle henüz 16 yaşındayken İzmir, Bursa, İstanbul ve Ankara gibi kentlere gittiğini belirten Karabacak, belediye başkanlarından güreşçilere sahip çıkmasını istedi. Günümüzde sporcuların çok iyi paralar kazandığını sözlerine ekleyen Karabacak, "Biz de iyi kazandık. Ama şimdi devlet sporcusuna sahip çıkıyor. Bir Avrupa şampiyonu olan sporcuya devlet hemen 3 milyon lira veriyor. Günümüzde sporcu olmak çok iyi. Bu parayı kimse kazanamaz. Bir sporcu çalışırsa hayatını kurtarır ve çok iyi yaşar" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Akdeniz Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024? Bayern Münih elendi mi? Real Madrid-Bayern Münih maçı ne oldu, kim elendi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title