Haberler

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne Yeni Cihaz

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yeni bir cihaz aldığı bildirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yeni bir cihaz aldığı bildirildi.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden yapılan yazılı açıklamada, kulak burun boğaz kliniği ve kulak cerrahisinde kullanılacak cihazın ana sisteminin üç aşamadan oluştuğu belirtildi.

Mikroskop, ekran ve kayıt sistemi üçlüsünden oluşan cihazın, kayıt sistemi ile dokümantasyon, asistan eğitimi ve yapılan işlemleri kongrelerde sunmanın amaçlandığı, kulak mikro cerrahi işlemlerinde kullanılan mikroskop sayesinde de dokuların daha net ayrılabildiği ifade edilen açıklamada, yapılan ameliyatların görüntü kalitesinin ise en üst seviyede olan ekrandan bire bir takip edilebildiği kaydedildi.

Türkiye'de sayılı hastanelerde bulunan cihazın, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin kulak burun boğaz servisine, Rize Ticaret Borsası, Rize Ticaret ve Sanayi Odası'nın katkılarıyla Rize İlinde Üniversite Geliştirme Derneği Başkanlığı'nca alındığı belirtilen açıklamada, alınan cihaz sayesinde tedavi sürecinin kısaldığı ve kesin sonuçların alındığı, bu konuda şikayeti olan hastaların üniversite hastanesine başvurularında artış gözlendiği ifade edildi.

Açıklamada, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 100 öğretim üyesi doktorun görev yaptığı belirtilerek, günlük 3 bin 500 ile 4 bin arasında hastanın tedavi edildiği bildirildi.

Muhabir: Serhat Çağdaş

Yayıncı: Asena Akçay - RİZE

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title