Haberler

Rana Hanım Bahçesindeki Çicekleri, Öğrencilere Burs İçin Tuvale Taşıdı

Oktay ENSARİ- Zafer BARIŞ/KAYSERİ DHA)EMEKLİ öğretim görevlisi Rana Sevil Can (54), bahçesindeki çicekleri tuvale taşıyıp, tablolara dönüştürdü.

Oktay ENSARİ- Zafer BARIŞ/KAYSERİ DHA)EMEKLİ öğretim görevlisi Rana Sevil Can (54), bahçesindeki çicekleri tuvale taşıyıp, tablolara dönüştürdü.2 çocuk annesi Rana hanım, atölyeye çevirdiği evinde 3 yılda hazırladığı 47 tablosunun gelirini öğrencilere burs olması için TED Vakfına bağışladı.

Resim yapmaya ilkokul döneminde suluboya ileri başladığını bu daha sonraki yıllarda yağlıboya ile yaptığı tabloların izlediğini söyleyen Rana Sevil Can,?? Yaşantımın her döneminde tablolar yaptım. Çok sevdiğim çicekleri tuvallerime yansıtıp, tablolar meydana getirdim. Erciyes Üniversitesi Yabancı Diller yüksek Okulundan öğretim görevlisi olarak emekli olduktan sonra, zamanımın büyük bölümünü resim yapmaya ayırdım. Özellikle, kız öğrencilerin okuyabilmesi için çaba sarf eden, benimde mezunu olduğum TED Kolejine destek veren TED Vakfı için son 3 yılda hazırladığım tabloların gelirini bırakmak için sergi açıyorum. Umarım sergideki tabloların hepsi öğrencilere burs için satılır dedi

TAİ'de çalışan eşi İbrahim Can'ın ve biri doktor olan 2 çocuğunda resim çalışmalarında kendisine destek verdiklerini, Melikgazi ilçesi Erenköy'deki 3 katlı villasının alt katını sanat atölyesine dönüştürdüğünü söyleyen Rana Sevil Can, Tablolarım portre ve ağırlıklı olarak, çok sevdiğim çiceklerden oluşuyor. Villamızın bahçesindeki rengarenk çicekler de bunların arasında. İstanbul'dan fidan olarak getirdiğim, ( Kayseri'de yetişmez) dedikleri Erguvan ağacımın çicekleri de tablolarıma yansıyanlar arasında dedi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Can Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title