Haberler

Prim Borçlarının Yeniden Yapılandırılması Konulu Bilgilendirme Toplantısı

SSK ve Bağ-kur Prim Borçları ile İlgili Yeni Yasal Düzenlemeler, Düzenlenen 'Sosyal Güvenlik Prim Borçlarının Yeniden Yapılandırılması' Konulu Bilgilendirme Toplantısında Ele Alındı.

SSK ve Bağ-Kur prim borçları ile ilgili yeni yasal düzenlemeler, düzenlenen 'Sosyal Güvenlik Prim Borçlarının Yeniden Yapılandırılması' konulu bilgilendirme toplantısında ele alındı.

Van Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Bölge Odası ile Sosyal Güvenlik Kurumu SGK İl Müdürlüğü işbirliği ile organize edilen bilgilendirme toplantısı, Odalar İş Merkezi'nde bulunan SMMM salonunda yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan SMMM Bölge Odası Başkanı Yakup Simeklioğlu, prim borcu olan vatandaşlara çağrıda bulunarak, peşin ödemenin daha avantajlı olduğunu belirtti. Borcunu taksitlere bölen ve bu taksitleri aksatanların ise daha fazla ödeme yapacaklarını ifade eden Simeklioğlu, böylesi bir fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Yeni düzenleme ile ilgili katılımcılara bilgi veren Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Van İl Müdür Vekili Sefa Tatlısu ise Türkiye genelinde alınması gereken prim borçlarının toplamının 45 katrilyon lira olduğunu belirtti. Van'da ise 333 trilyon lira alacaklarının olduğunu ifade eden Tatlısu, prim borçlarıyla ilgili düzenlemenin son yıllarda yapılan en iyi düzenleme olduğunu kaydetti. Borçluların yeniden yapılandırma imkanın iyi değerlendirmeleri konusunda çağrıda bulunan Tatlısu, Bağ-Kur'a başvurup hiç ödeme yapmayan bir kişinin 45 milyar lira borcunun, yapılandırmayla ile birlikte 21 milyara indiğini vurguladı. Yasa kapsamına giren ödemelerle ilgili bilgi de veren Tatlusu'nun ardından İl Müdür Yardımcısı Ayla Suvar ise taksitlendirme ve ödemlerin içeriğiyle ilgili bilgiler verdi.

Toplantı, katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla birlikte sona erdi.

(SER-MET-Y) 11.06.2008 19:51 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title