Haberler

TBMM Genel Kurulu

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Artık orman köylüleri, orman teşkilatının hasmı değil hısmı şeklinde bir sloganla köylülerimize her türlü desteği veriyoruz, vermeye devam edeceğiz"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,  "orman köylüleri, orman teşkilatının hasmı değil hısmı" sloganıyla köylülere her türlü desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini belirtti.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplanan Meclis Genel Kurulu'nda üç milletvekili gündemdışı söz aldı.

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz ve CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, gündemdışı konuşmalarında illerinin sorunlarını dile getirdi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da gündemdışı konuşmalara Hükümet adına yanıt verdi.

Afyonkarahisar'ın, son 11 yılda muhteşem yatırımlara imza attığını ifade eden Eroğlu, bu yılki rakamlar hariç son 10 yılda ile 8,6 milyar lira yatırım yapıldığını anlattı.

Eroğlu, "Afyonkarahisar'da istihdam artsın diye baraj, gölet ne varsa yapıyoruz. 28 dere ıslahı devam ediyor. İlin yüzde 14,2'si ormanlık alanken bugün çok büyük bir ağaçlandırma sonucu bu oranı yüzde 23'e çıkardık. Artık kendi fidanımızı üretmeye başladık. Çöpler için Türkiye'nin en büyük katı atık bertaraf tesisini kurduk. Sağlıkta Afyonkarahisar çok büyük mesafe katetti. GATA'dan sonra en mükemmel, termal suyla tedavili, fizik tedavi rehabilitasyon merkezi açıldı" diye konuştu.

Bakanlık olarak Muğla'ya geçen yıl 1,8 milyar lira yatırım yaptıklarını dile getiren Eroğlu, daha önce bu ilde baraj yokken, bir çok barajı sulamaya aldıklarını söyledi. Eroğlu, orman köylülerinin yanında olduklarını, Fethiye'de bal ormanı kurduklarını, bal üretimi için arıcılara tam destek verdiklerin kaydetti. Eroğlu, "Artık orman köylüleri, orman teşkilatının hasmı değil hısmı şeklinde bir sloganla köylülerimize her türlü desteği veriyoruz, vermeye devam edeceğiz" dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Kosova Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının 6. yılı dolayısıyla gündemdışı bir konuşma yaptı. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Meclis Genel Kurulu Veysel Eroğlu Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title